Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć,

Czy jest możliwe wypuscić więk z telewizora z androidem na stary wzmacniacz przy wykorzystaniu zewnetrznego DACa i co wazne aby działało to tak jak gniazdo słuchawkowe z regulacja głośnosci z pilota do androida?
inaczej:
Czy system android w telewizorze umożliwia sterowanie głośnością z pilota jeżeli do wyjścia USB podłącze zewnętrzny przetwornik DAC na DragonFly i czy to zagra z jakością jaka daje tidal?

W opisie tego dragon fly jest podane że działa on z urządzneiami z androidem:  laptopem i smartfonem, a mi zależy aby z telewizora z androidem wyprowadzić jakościowy sygnał na wzmacniacz Hi-Fi Vintage (bez wejść cyfrowych).

I zależy mi aby było sterowanie głośnością z pilota androida(telewizora) tak jak mam teraz przez wyjście słuchawkowe - bo to bardzo wygodne a stary rotel ra 2020 (z głośnikami t+a) ma super dźwiek ale nie ma pilota - trzeba by wstawac z kanapki żeby podgłośnić :(

Czy tak będzie działać np w połaczeniu z tym dragon fly?

Lub czy znacie drodzy forumowicze inne rozwiazanie spełniające te 3 warunki: 
jakosc sygnału 
na stary wzmacniacz 
i strerowanie głośnościa z pilota od androida (TV)?

Z góry dzięki za pomoc. 
Kris

Napisano

Nie jestem pewien bo nie imałem TV z androidem. Ale on tamtędy chyba nie wypuszcza dzwięku.

Optyk

I faktycznie jego sygnał nie jest wówczas regulowany.

Aczkolwiek w moim starym TV jest. Z tego co wiem to jednak zostało dawno temu zaprzestane.

Więc DAC z regulacją albo zwykły DAC nawet fioo bo do TV lepszy nie potrzeba i sterować na wzmacniaczu

Piotr