Cichy51 Napisano 9 marca 2022 Napisano 9 marca 2022 (edytowany) Cześć Szukam taniego, używanego wzmacniacza, czegoś za max 700 PLN i w tym przedziale cenowym znalazłem na Allegro Rotele- RA-921, RA-820BX3, wzmacniacze Marantza - PM-43, PM-50, PM-55, PM-66 SE oraz NAD C320 i Yamaha AX-592 . Tyle udało się wyszukać, ktoś tam nawet zaprasza na odsłuch... ale to 400 km. :)) Słuchałem kilku Roteli, Marantz czy NAD też nie są mi obce ale pomimo wszystko, pomimo odmiennych charakterystyk całych serii, szkół dźwięku to czymś się w końcu różnią, a tych wymienionych powyżej niestety nie spotkałem. Nie mam pojęcia jak grają, czego się po nich spodziewać. Trochę informacji znalazłem w sieci ale tu, na tym forum znajdę zapewne kolejne informacje, szczegóły dotyczące tego sprzętu. Lubię dobrą stereofonię, szeroką scenę, detaliczność ale bez igieł w uszach... i odrobinkę ciepełka w średnicy, odrobinkę. Słucham jazzu, także tego mocniejszego czyli np. fusion, słucham kameralnej klasyki i to jest 75 % moich odsłuchów. Reszta to rock, pop, soul, elektronika... ale charakterystykę wolałbym dobrać pod jazz i klasykę. Wybrany wzmacniacz uzupełnią - odtwarzacz Marantz cd6006 i monitorki Emotiva Airmotiv B1+. Który spośród tych ośmiu wzmacniaczy byłby godny polecenia? Dziękuję za okazaną pomoc w tym trudnym wyborze. Pozdrawiam - Darek Edytowano 9 marca 2022 przez Cichy51 Odpisz, cytując
S4Home Napisano 10 marca 2022 Napisano 10 marca 2022 + Marantz PM 80, Denon PMA 860. Piotr 1 Odpisz, cytując
Cichy51 Napisano 11 marca 2022 Autor Napisano 11 marca 2022 @S4Home Dziękuję za odpowiedź. PM-80 osiąga dziwacznie wysokie ceny, o Denonie trochę poczytam, przybliżę sobie ten temat. Pozdrawiam - Darek Odpisz, cytując
Recommended Posts