Tomtyt Napisano 11 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2022 Witam wszystkich forumowiczów, jestem tu pierwszy raz i proszę o wyrozumiałość. Zastanawiam się nad zmianą sprzętu audio do TV, obecnie posiadam soundbar sony ht-g700 (był w komplecie do telewizora), oraz głośniki Philips Fidelio E5. Moje pytanie jest następujące czy zamiana powyższego sprzętu na Jamo S803+S81+Yamaha RX-V371 ma sens. Głośników używam głównie do TV, HBO i Netflix a także do słuchania radia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutozaur Napisano 11 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2022 Przed chwilą, Tomtyt napisał: Witam wszystkich forumowiczów, jestem tu pierwszy raz i proszę o wyrozumiałość. Zastanawiam się nad zmianą sprzętu audio do TV, obecnie posiadam soundbar sony ht-g700 (był w komplecie do telewizora), oraz głośniki Philips Fidelio E5. Moje pytanie jest następujące czy zamiana powyższego sprzętu na Jamo S803+S81+Yamaha RX-V371 ma sens. Głośników używam głównie do TV, HBO i Netflix a także do słuchania radia. Wszystko jest lepsze od soundbara choć twój wybór jest przeciętny to i tak będzie o niebo lepiej. Jamo na tym forum nie ma dobrych recenzji bo to sprzet budżetowy jednak soundbary są najniżej w łańcuchu pokarmowym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2022 Właśnie. Wszystko jest lepsze od soundbara. ale system podstawowa Yamaha + te Jamo no może być lepiej. W jakiej cenie to masz? Uzywane? Może uda się znaleśc coś innego. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomtyt Napisano 12 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2022 Szukam czegoś budżetowego, a przede wszystkim nie dużego (reszta rodziny nie chce głośników stąd ten soundbar), budżet to około 2000zł. O głośnikach myślałem nowych a amplituner zdecydowanie używany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2022 No to za mały budżet. Chcesz system kinowy to musi być 5.1 Nawet te Jamo nie mieszczą się w cenie. Tam system z bardzo słabym subem to 3K Kolumn tez szukał bym używanych. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomtyt Napisano 13 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2022 W takim razie zwiększmy budżet do 3k. Będę wdzięczny za podpowiedź co kupić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2022 Moim zdaniem to nadal za mało. Tam miałem na mysli w Jamo. W je uważam za niedobre do kupienia. Ale to o czym możesz pomyśleć to https://pl.horn.eu/pl/PL/MARKI/WHARFEDALE/SPEAKERS_SETS/DX-2_5_1_HCP?s1=1 https://pl.fnce.eu/pl/PL/PRODUKTY/FOCAL/SIB_CO/SIB_EVO_5_1?s1=1 budowanie systemu na monitorach Indiana Line Nota 260 + 240 Fyne F 300 z ich subem F3.12 Tego typu systemy. Ale tu raczej też wolał bym szukać czegoś używanego Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomtyt Napisano 15 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2022 To może lepiej zacząć od jakiegoś stereo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2022 Dnia 15.04.2022 o 10:05, Tomtyt napisał: To może lepiej zacząć od jakiegoś stereo? Tak. Ale słowo "zaczać?" Jak wybierzesz stereo to nie będzie kina. Efektów surround. Ja jestem za. A Ty? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts