Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witajcie,

Nadchodzi zmiana. Magnat Mr780 zostanie zamieniony na wzmacniacz, który uciągnie moje Kappa 8.2i.  Padło na Vincenta sv-226. 

Niestety Vincent nie posiada DACia ani pre phono MM. 

Potrzebuję zatem pudełeczka, które ogarnie

Pre Phono

Przetwornik z najlepiej USB - podepnę pod niego NUCa z Volumio

Sprzęt raczej używany będzie ale się okaże. I teraz budżet - cholera sam nie wiem. Wyskoczyłbym z ceną +/- 1000 PLN za używany. Wydaje mi się, że osiągalna cena na wtórnym. Niemniej małe a rozeznanie - więc może będzie trzeba pójść w produkt sklepowy 😉

Z góry Wam dziękuję za podpowiedzi - pzdr

Napisano

Cześć,
Będziesz musiał iść w 2 oddzielne urządzenia. Żeby zmieścić się w zakładanym budżecie z przedwzmacniaczy gramofonowych miałbyś Pro Ject Phono Box natomiast DACa typowo z USB masz iFI Audio Zen DAC V2. 

Ze znalezieniem DACa z phono będzie bardzo ciężko tym bardziej patrząc na zakładany budżet. 

Napisano
6 godzin temu, Q21 napisał:

Cześć,
Będziesz musiał iść w 2 oddzielne urządzenia. Żeby zmieścić się w zakładanym budżecie z przedwzmacniaczy gramofonowych miałbyś Pro Ject Phono Box natomiast DACa typowo z USB masz iFI Audio Zen DAC V2. 

Ze znalezieniem DACa z phono będzie bardzo ciężko tym bardziej patrząc na zakładany budżet. 

Też tak uważam. Też biorę pod uwagę Ifi Zen oraz Vincent pho200 .... ciekawe jaka różnica pomiędzy nim a pro jectem

Napisano

Pro Ject Phono box oraz Vincent PHO 200 prezentują podobny poziom jakościowy. Pro Ject będzie odrobinę dynamiczniejszy natomiast Vincent zapewni większą głębię i przybliży średnicę.