Saalami Napisano 19 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2022 Witam, Jest ktoś w stanie polecić coś w miarę sensownego do 100 zł? Wymagania: bardziej czystość dźwięku i trochę bassu (jeżeli w tej cenie takie się znajdą). Słuchawki po kablu i na mini jack. Z mikrofonem. Dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 19 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2022 Co rozumiesz pod pojęciem trochę basu? Ma go być mało czy sporo ? Jeśli sporo, to polecam QKZ ZXD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saalami Napisano 19 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2022 Bardziej miałem na myśli, że bas nie jest ważną kwestią, bardziej skłaniam się ku czystości dźwięku, natomiast mógłby być w jakiś normalny, nieprzesadzony sposób wyczuwalny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saalami Napisano 19 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2022 JBL Quantum 50 będą dobrym wyborem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 20 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2022 JBL Quantum 50 nie znam. Myślę że te DIY SE215 będą znacznie lepsze . https://pl.aliexpress.com/item/4001109536559.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saalami Napisano 20 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2022 Dziękuję Tobie za zainteresowanie tematem. Niestety słuchawek potrzebowałem na dziś i patrzyłem najbardziej, aby kupić słuchawki stacjonarnie, opcjonalnie allegro z wysyłką do jutra. Dlatego też wybór padł Roccat Roc-14-100, z 10mm membraną za 69 zł. Mam nadzieję, że będzie to dobry wybór. Dziękuję i pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 20 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2022 Myślę że jak na szybki zakup w sklepie stacjonarnym to nienajgorszy wybór. Trochę za sztywne mają przewody i przez to niezbyt dobrze układają się gdy używa się ich w ruchu. A te które podałem ostatecznie to manufakturowa produkcja słuchawek z części zamiennych do Shure SE215, bardzo popularnych jako profesjonalne odsłuchy estradowe. Bardzo wygodne w użyciu, dość neutralne, lekko basowe z zupełnie innym kablem niż oryginalne, wyposażonym w sterowanie głośnością i automatycznie rozpoznającym standard gniazda jack w telefonie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saalami Napisano 20 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2022 Na pewno zapamiętam, jak będę wybierał dla siebie Niestety miał być to szybki, tani prezent, dlatego zależy mi na czasie. Słyszałem, że te słuchawki (rocca) potrafią się szybciej psuć, niż inne. Ale nic sensownego nie znalazłem, a mają to być słuchawki nie mocno basowe, bardziej ku czystego dźwięku (dla kobiety 50+). Jest dużo JBL i Sony, ale one typowo są pod bas. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 20 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2022 W Syvach sporo zależy jak się ułożą w uchu i przez to jak złapią szczelność. Wtedy mogą być mnie lub bardziej basowe lub prawie bez basu . Za to są dość ładnie zapakowane i dobrze ogólnie się prezentują w tej cenie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saalami Napisano 20 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2022 (edytowany) Dziękuję jeszcze raz Po prostu jak szybko padną, to skorzystam ze zwrotu pieniędzy. Kupię wtedy te, które zaproponowałeś (wtedy już będę mógł poczekać). Edytowano 20 kwietnia 2022 przez Saalami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 20 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2022 Te DIY SE215 zamiast w opakowanie pakują do etui. Kable, obudowy przetworników i przetworniki do nich można kupić osobno. Przez to są bardzo łatwo naprawialne. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saalami Napisano 20 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2022 Ważne, aby były na dziś. To czy przy ewentualnej usterce przyjdą inne lub nawet te same bez opakowania, luźne, nie ma znaczenia. Także dziękuję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts