Arek134 Napisano 26 kwietnia 2022 Napisano 26 kwietnia 2022 Krótkie pytanie. Panowie rozchodzi mi się o ustawienie impedancji we wzmacniaczu. RS 700 ma dwa położenie 4 Ohm i 6 Ohm. Kolumny opal monitor impedancja 8 Ohm. Które ustawienie będzie "zdrowsze " i dla wzmacniacza i dla kolumn? Odpisz, cytując
S4Home Napisano 27 kwietnia 2022 Napisano 27 kwietnia 2022 Wątpię aby były 8 omowe. Zdrowsze ustawienie to na pewno 4 na amplitunerze. Więc tak zmień. Piotr Odpisz, cytując
Arek134 Napisano 27 kwietnia 2022 Autor Napisano 27 kwietnia 2022 9 godzin temu, S4Home napisał: Wątpię aby były 8 omowe. Zdrowsze ustawienie to na pewno 4 na amplitunerze. Więc tak zmień. Piotr Dzwoniłem do Pylona twierdzą że kolumny na pomiarach wykazują od 6 do 8 Ohm. Z tego co wyczytałem na 4 omach wzmacniacz straci na mocy Odpisz, cytując
S4Home Napisano 28 kwietnia 2022 Napisano 28 kwietnia 2022 14 godzin temu, Arek134 napisał: Dzwoniłem do Pylona twierdzą że kolumny na pomiarach wykazują od 6 do 8 Ohm Zatem są 6 omowe. 14 godzin temu, Arek134 napisał: Z tego co wyczytałem na 4 omach wzmacniacz straci na mocy Gdzie to wyczytałeś? Bo w jakiej postaci straci on na mocy? Czy ktoś to dopisał? Czy zamiast kręcić na godzinę 9 przekręcisz ułamek dalej? Bo nie bardzo rozumiem. Piotr Odpisz, cytując
lysy Napisano 28 kwietnia 2022 Napisano 28 kwietnia 2022 21 godzin temu, Arek134 napisał: Z tego co wyczytałem na 4 omach wzmacniacz straci na mocy Masz amplituner z poniższego linku: https://www.megamedia.pl/amplituner-stereo-yamaha-r-s700.php Jeżeli tak, to on się rozkręca na niższej impedancji. Miałem ten amplituner i nic się nie wyłączało, nawet przy głośniejszym graniu i trudnych kolumnach. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts