Arek134 Napisano 26 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2022 Krótkie pytanie. Panowie rozchodzi mi się o ustawienie impedancji we wzmacniaczu. RS 700 ma dwa położenie 4 Ohm i 6 Ohm. Kolumny opal monitor impedancja 8 Ohm. Które ustawienie będzie "zdrowsze " i dla wzmacniacza i dla kolumn? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2022 Wątpię aby były 8 omowe. Zdrowsze ustawienie to na pewno 4 na amplitunerze. Więc tak zmień. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek134 Napisano 27 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2022 Dziękuję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek134 Napisano 27 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2022 9 godzin temu, S4Home napisał: Wątpię aby były 8 omowe. Zdrowsze ustawienie to na pewno 4 na amplitunerze. Więc tak zmień. Piotr Dzwoniłem do Pylona twierdzą że kolumny na pomiarach wykazują od 6 do 8 Ohm. Z tego co wyczytałem na 4 omach wzmacniacz straci na mocy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2022 14 godzin temu, Arek134 napisał: Dzwoniłem do Pylona twierdzą że kolumny na pomiarach wykazują od 6 do 8 Ohm Zatem są 6 omowe. 14 godzin temu, Arek134 napisał: Z tego co wyczytałem na 4 omach wzmacniacz straci na mocy Gdzie to wyczytałeś? Bo w jakiej postaci straci on na mocy? Czy ktoś to dopisał? Czy zamiast kręcić na godzinę 9 przekręcisz ułamek dalej? Bo nie bardzo rozumiem. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 28 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2022 21 godzin temu, Arek134 napisał: Z tego co wyczytałem na 4 omach wzmacniacz straci na mocy Masz amplituner z poniższego linku: https://www.megamedia.pl/amplituner-stereo-yamaha-r-s700.php Jeżeli tak, to on się rozkręca na niższej impedancji. Miałem ten amplituner i nic się nie wyłączało, nawet przy głośniejszym graniu i trudnych kolumnach. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts