Marcin Pławski Napisano 11 maja 2022 Udostępnij Napisano 11 maja 2022 Witam. Mam pomieszczenie w piwnicy, w którym robię salę na urządzenia typu bieżnia, rower treningowy. Jest tam zainstalowany telewizor, chcę dokupić jakiś sprzęt 5.1, używany, w przedziale cenowym 2 do 3 tysiące. Pomieszczenie ma 6x5m, telewizor na krótszej ścianie. Ściany z bloczków betonowych, nietynkowane. Na posadzce wykładzina PCV, na suficie 20 cm zwykłego styropianu. Obecnie akustyka - jak na moje ucho nie jest najgorsza, ale chciałbym nieco poprawić w miarę tanim kosztem. Sufit (styropian) jest dość nierówny. Mam taki pomysł jak na zdjęciu ( otulina do rur, (pianka polietylen). Co o tym myślicie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 11 maja 2022 Udostępnij Napisano 11 maja 2022 Nie wiem co o tym myśleć (bo nie jestem specem od akustyki), ale wyglądać będzie nietuzinkowo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomlodz Napisano 17 maja 2022 Udostępnij Napisano 17 maja 2022 To będzie w 100 pochłaniające dla średnich i wyzszych częstotliwości . Jak zrobisz to na większości pomieszczenia to stanie się głuche bez życia, dudniące bo niskie będą przeważać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 17 maja 2022 Udostępnij Napisano 17 maja 2022 Jakbyś je zamontował dłuższe w rogach to kto wie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 17 maja 2022 Udostępnij Napisano 17 maja 2022 Ciekawy pomysł. Chcesz zrobić z tego panele akustyczne, czy wykleić całą ścianę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts