lukasz_pro Napisano 7 marca 2009 Udostępnij Napisano 7 marca 2009 witam,szykuje mi się remont w pokoju (2,5x4m) chciałem sie was poradzić co do wytłumienia co teraz aktualnie jest praktycznie niezrobione (goły parkiet,chude firanki itd. ) ,bo będę planował zakup jakiegoś stereo (w przyszłości..... ) bo aktualnie mam problem z basem w moich głośnikach do pc (logitech z-2300)będe wdzięczny za pomoc proszę o rozsądne propozycje bo mam 15 lat i moje możliwości są ograniczone a tak na marginesie czy JAMO S718 mają bass 35 czy 40 hz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 8 marca 2009 Udostępnij Napisano 8 marca 2009 Tak naprawdę wyciszanie pokoju to ciężka sprawa (niskim kosztem) najlepiej w oknach zawiesić grube zasłony, tak naprawdę im grubsze tym lepsze choć bez przesady, na podłodze najlepszy byłby dywan (wykładzina ?) a reszta ścian to już wogóle schody. Sam niedawno interesowałem się tematem i za pokój 5,5x3x2,5 wyszło (dwie mniejsze ściany z czego na jednej jest duże okno ok 70% a na drugiej drzwi + duża ściana cała i sufit) ok 6000zł konkretniej były to tapety akustyczne Sempatap. Trzeba kombinować albo pogodzić sie ze stratami na jakości. Zawsze możesz zajrzeć do działu DIY może tam ci coś poradzą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alghar Napisano 8 marca 2009 Udostępnij Napisano 8 marca 2009 Na okna zasłony , dywan lub wykładzina . Poczytaj w internecie na ten temat , czasopisma , porady w salonach sprzedawców . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 8 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 marca 2009 a co by było leprze ?? wykładzina czy dywan ?? czy dudnienie i w ogóle problem z basem w moich głośnikach to efekt nie do tłumienia ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 9 marca 2009 Udostępnij Napisano 9 marca 2009 Lepsza wykładzina z prostego powodu pokrywa całość podłogi, a nie tylko część jak dywan. Powinna być dość gruba nie koniecznie z jakimiś długimi "włosami", ale nie może to być grubości tapety na ścianę. Dudnienie najprawdopodobniej spowodowane jest silnymi odbiciami wczesnymi, nieopowiednie wygłuszenie pomieszczenia (najczęściej zbyt słabe). Poczytaj te artykuły:http://www.av.com.pl/index.php?s=3&file=26http://www.av.com.pl/index.php?s=3&file=27 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 9 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2009 (edytowany) jak klikam na linki to włącza sie strona i pokazuje czy zapisać czy otworzyć plik PDF (czym go otworzyć ?? ) dobra już znalazłem (abdobe reader) ciekawy artykuł Edytowano 18 marca 2009 przez RoRo Bardzo proszę używać opcji "EDYTUJ" zamiast dodawać kolejny post jeden pod drugim... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 9 marca 2009 Udostępnij Napisano 9 marca 2009 Chcesz go miec na dłużej to zapisz albo tylko otwórz do przeczytania.Nic nie musisz robić otworzy sie sam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 9 marca 2009 Udostępnij Napisano 9 marca 2009 Tak naprawdę na ściany to można użyć nawet obrazów itp., a mam jeszcze jedno trochę dziwne pytanie: Masz ściany betonowe czy karton-gipsowe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 9 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2009 (edytowany) beton jak nic Edytowano 10 marca 2009 przez muzyczny_gość prosze używać funcji 'odpowiedz' Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 9 marca 2009 Udostępnij Napisano 9 marca 2009 Jeśli jest to beton to dobry (napewno nie najlepszy, ani też nie spektakularny) efekt da nałożenie na to płyt karto-gipsowych i pokrycie tego jakąś tapetą nie mówię o akustycznych tapetach tylko o zwykłych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 9 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2009 kurde nic sie nie dowiedziałem zbytnio bo tam jest o kolumnach stereo a subwoofer to całkiem inna konstrukcja Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 9 marca 2009 Udostępnij Napisano 9 marca 2009 To miał być post do tego temtu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 9 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2009 (edytowany) nie , więc gruba wykładzina na całą podłogę i zasłony Edytowano 10 marca 2009 przez muzyczny_gość prosze używać funcji 'odpowiedz' Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 10 marca 2009 Udostępnij Napisano 10 marca 2009 I jakieś miękkie elementy na ścianach - im mniej gołej, twardej ściany tym lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 10 marca 2009 Udostępnij Napisano 10 marca 2009 Dokładnie tak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcko Napisano 13 marca 2009 Udostępnij Napisano 13 marca 2009 W jednej z dyskotek widziałem grube kotary na wszystkich ścianach łącznie z oknami , może to jest tani sposób na wytłumienie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 13 marca 2009 Udostępnij Napisano 13 marca 2009 Na pewno skuteczny, ale raczej do pokoju odsłuchowego, a nie pokoju, w którym się śpi i pracuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 18 sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2009 dobra mam już wykładzinkę http://www.komfort.pl/wykladziny-dywanowe/...586/PG/1/POZ/32 , Waga runa:1200 g/m2 jutro ją porozkładam bo muszę meble wynieść kurde jestem ciekaw jaki teraz będzie bass Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 19 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2009 Myślę, że poprawa powinna być słyszalna. Życzę szczęścia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 19 sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2009 k**** WTF ! narazie nie słychać żadnej poprawy !!! jeszcze po przestawiam suba Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 20 sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2009 ehh coś mi nie wychodzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts