misiachu Napisano 7 marca 2009 Napisano 7 marca 2009 Witam! Od niedawna jestem posiadaczem słuchawek Sennheiser HD 595. Na forach czytałem, że nowe słuchawki dobrze jest "wyszumieć" tj. przez kilkadziesiąt godzin przepuszczać przez nie dźwięki o różnych częstotliwościach. Jak takie wyszumienie wygląda w praktyce? Jakie dźwięki (szumy) mają to być i skąd je wziąć? Planuję również dokupić do nich jakiś niedrogi wzmacniacz słuchawkowy, powiedzmy do ~400zł. Myślałem o Holdegronie, czy to dobry wybór, czy polecacie jakieś lepsze? Pozdrawiam, z góry dzięki Odpisz, cytując
kazalski Napisano 7 marca 2009 Napisano 7 marca 2009 Wystarczy ze bedziesz sluchal zroznicowanej muzyki. takie wygrzewanie napewno wystarczy. Za 500 zl z odrobina szczecia mozna wychaczyc forumII608. polecam !! Odpisz, cytując
misiachu Napisano 7 marca 2009 Autor Napisano 7 marca 2009 Cytat Wystarczy ze bedziesz sluchal zroznicowanej muzyki. takie wygrzewanie napewno wystarczy. A czy nie lepiej puścić białe lub różowe szumy? I skąd je wziąć?;p aa no i do samego wygrzewania, powinno się to odbywać głośno, czy raczej cicho ? Odpisz, cytując
kazalski Napisano 7 marca 2009 Napisano 7 marca 2009 nie wiem skad wziasc . sproboj na darkwarez.pl albo na peb.pl .. a powinno sie pierwsze cicho i pozniej srednio glosno :] Odpisz, cytując
alghar Napisano 7 marca 2009 Napisano 7 marca 2009 Najlepiej puścić cos z basem , stopniowo podkręcajac głośność ( ale bez przesady) ale to tak w ciagu 80-90 godzin, po około 300 h powinny być wstępnie wygrzane np BLACK EYED PEAS - MONKEY BUSINESS, Do czego je podłaczysz ? Odpisz, cytując
kazalski Napisano 7 marca 2009 Napisano 7 marca 2009 300 h wstepnie ? juz napewno beda wygrzane .. 2-3 tyg po 3-4 h i bedzie ok. Odpisz, cytując
misiachu Napisano 8 marca 2009 Autor Napisano 8 marca 2009 Cytat Do czego je podłaczysz ? na poczatek do bardzo taniej karty dzwiekowej w kompie, ale planuje kupic jakis wzmacniacz Odpisz, cytując
pacio94 Napisano 8 marca 2009 Napisano 8 marca 2009 A ten wzmacniacz będzie podpięty do tej "taniej" karty bo jeśli tak to najpierw zamiast myśleć o wzmaku kup lepszą kartę dźwiękową. (np. Asus DX) Odpisz, cytując
alghar Napisano 8 marca 2009 Napisano 8 marca 2009 Z wzmacniaczy holdegron , forum 608 . Jak chcesz miec lepszy dzwiek bez kupowania lepszej karty dzwiękowej musisz kupić jakiś DAC z wzmacniaczem słuchawkowym np. Beresford ,Zero . Odpisz, cytując
Recommended Posts