Yaqb yaqb Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 Witam jak jest duża różnica w jakości grania na tych dwóch centralnych? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 maja 2022 Udostępnij Napisano 27 maja 2022 Z tego co ja tez pamiętam to C2 był lepszy. https://www.avsforum.com/threads/klipsch-c-1-vs-c-2.1278952/ Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaqb yaqb Napisano 27 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 maja 2022 2 godziny temu, S4Home napisał: Z tego co ja tez pamiętam to C2 był lepszy. https://www.avsforum.com/threads/klipsch-c-1-vs-c-2.1278952/ Piotr W parametrach napewno w praktyce pewnie tez, pytanie czy ktos slyszał obydwa i może coś powiedzieć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 maja 2022 Udostępnij Napisano 30 maja 2022 Ja słyszałem i je sprzedawałem i je miałem. Ale to było tak wiele lat temu. Generalnie pamiętam wniosek że z biegiem lat w ogóle z C1 nie korzystałem. Jakiś był tego powód. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaqb yaqb Napisano 30 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 maja 2022 12 godzin temu, S4Home napisał: Ja słyszałem i je sprzedawałem i je miałem. Ale to było tak wiele lat temu. Generalnie pamiętam wniosek że z biegiem lat w ogóle z C1 nie korzystałem. Jakiś był tego powód. Piotr A taki zestaw do KD do 20m Onkyo 686 + klipsch F2+C2+B2 plus magnat 302a + kable Klotz LY225S 2 x 2,5 mm² co o tym myślisz panie Piotrze? i czy ten onkyo to napedzi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 Napędzi. Właśnie podobny system miałem lata temu tylko Onkyo 607 zasilał F3. Moim zdaniem dobry zestaw. Teraz kosztujący nie dużo a dający sporo frajdy Ja polecam Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaqb yaqb Napisano 31 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 maja 2022 11 godzin temu, S4Home napisał: Napędzi. Właśnie podobny system miałem lata temu tylko Onkyo 607 zasilał F3. Moim zdaniem dobry zestaw. Teraz kosztujący nie dużo a dający sporo frajdy Ja polecam Piotr Dzięki za odpowiedź, mam już taki zestaw, po przesiadce z polk t531 rzeczywiście spora różnica na plus, nie mialem nic z klipscha do tej pory, jechałem na odsłuch z przekonaniem o braku średnicy i kłujących wysokich i się pozytywnie "rozczarowałem" w porównaniu do polk wysokie o wiele wyraźniejsze i średnica też jest ok, do tego bas szybszy lepiej kontrolowany. Co prawda na odsłuchu było to podłączone pod onkyo 507 co na papierze wydaje się troszkę gorsze od 686 to jakby basu było więcej ale kolumny odstawione były dobry metr od ścian ja nie mogę sobie na to pozwolić z braku miejsca. Jeszcze jedno pytanie czy w tej konfiguracji warto w ogóle myśleć o bi amp? czy raczej nie zawracać sobie tym głowy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2022 Bo brak średnicy i kłująca góra to domena nowych serii Reference. Właśnie stare Synergy były ciepłe Pisałem o tym wielokrotnie. Ale mało ktory sprzedawca pamięta aż tak stare serie kolumn. Ehh wiek 12 godzin temu, Yaqb yaqb napisał: Co prawda na odsłuchu było to podłączone pod onkyo 507 co na papierze wydaje się troszkę gorsze od 686 to jakby basu było więcej ale kolumny odstawione były dobry metr od ścian ja nie mogę sobie na to pozwolić z braku miejsca. Jeszcze jedno pytanie czy w tej konfiguracji warto w ogóle myśleć o bi amp? czy raczej nie zawracać sobie tym głowy? Ale nie wiesz jak był ustawiony? JAk była wykonana kalibracja i czy było coś "podbite" Jeśli masz system 5.1 to warto podłączyć w bi ampingu Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts