Nec00 Napisano 2 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2022 (edytowany) Hej Mam pytanie odnośnie impedancji. Głośniki są 4 omowe lecz mój wzmacniacz rn303d Yamaha jest dostosowany do 8 omów. Czy mogę stworzyć taki zestaw bez obaw na póki co 20m2? Czy to nie będzie się grzało? Zwłaszcza że jestem zmuszony amplituner ustawić w ciasnym miejscu. Edytowano 2 czerwca 2022 przez Nec00 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 2 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2022 (edytowany) Przy spokojnym słuchaniu, pewnie nic złego się nie wydarzy, a przy głośniejszym, może się wyłączyć amplituner. Co do ciasnego miejsca, było już wiele razy powiedziane, robisz to na własną odpowiedzialność. Edytowano 2 czerwca 2022 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nec00 Napisano 2 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 czerwca 2022 Czyli lepiej szukać głośników 6-8 om ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 2 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2022 Można szukać, aczkolwiek takich kolumn praktycznie nie ma na rynku. Od razu uprzedzam, że to co jest w specyfikacji, nie odpowiada rzeczywistości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 2 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2022 Cześć @Nec00, Spokojnie możesz podłączyć Tesi 561 pod Yamaszkę, nic im nie będzie. Gorzej ma się sprawa umieszczania amplitunera w ciasnym miejscu, tego bym nie robił. No ale jak nie masz innej możliwości...🤷♂️. Podłącz i obserwuj. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2022 Zadziałać spokojnie to ze sobą zadziała, wzmacniacz oczywiście będzie się grzał nieco bardziej, więc włożenie go jeszcze do ciasnej półki może skutkować jego wyłączaniem się. Najlepiej przetestować przed ewentualnym zakupem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts