Top Hi-Fi & Video Design Napisano 27 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2023 47 minut temu, jirkash napisał: Nowa aktualizacja fw https://cz.yamaha.com/cs/support/updates/cd-s303_cd-s303rk.html To oprogramowanie zawiera 1.Poprawiona stabilność związana z odtwarzaniem płyt CD 2. Poprawki błędów gry losowej Zgadza się, pojawiła się. Można pobierać https://europe.yamaha.com/en/products/audio_visual/hifi_components/cd-s303/downloads.html#product-tabs Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2023 nie zepsuło poprzedniego głównego fixu? Nadal jest cicho? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam1971 Napisano 28 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2023 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: nie zepsuło poprzedniego głównego fixu? Nadal jest cicho? Czesc czy mogę zrobic aktualizację do Yamaha CD-S300 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jirkash Napisano 28 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2023 Nie, nie możesz, to nie jest przeznaczone dla niej. Piotr Sonido: Na razie wszystko idzie dobrze, ale czas pokaże. Miejmy nadzieję, że nie będzie żadnego „poszukiwanego” błędu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 28 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2023 O co chodzi z tymi aktualizacjami ? Ja w swoim CD-ku nic nie aktualizuję. W poprzednim też nie aktualizowałem. A w 303 bez aktualizacji grać się nie da ? I jak aktualizację się przeprowadza ? Z pendriva ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 29 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2023 21 godzin temu, Adam1971 napisał: Czesc czy mogę zrobic aktualizację do Yamaha CD-S300 Cześć. Nie. 300 to nie 303 17 godzin temu, jirkash napisał: Piotr Sonido: Na razie wszystko idzie dobrze, ale czas pokaże. Miejmy nadzieję, że nie będzie żadnego „poszukiwanego” błędu. Juz byś to słyszał. Ok to super. Bo kiedyś y=było w amplitunerach kina właśnie Yamahy że nowa aktualizacja przywracała stary błąd. Nie pamiętam o co chodziło. Naprawili to szybko. 11 godzin temu, terracan1929 napisał: O co chodzi z tymi aktualizacjami ? Ja w swoim CD-ku nic nie aktualizuję. W poprzednim też nie aktualizowałem. A w 303 bez aktualizacji grać się nie da ? I jak aktualizację się przeprowadza ? Z pendriva ? Model S303 jak wyszedł do sprzedaży wydawał dziwne dzwieki. Było o tym na forum dość długa rozmowa. No generalnie wszystkie trafiały na zwrot. Mimo że problem był znany. Światowy. Producent widział. To dystrybucja starała się "naprawiać" Oczywiscie trafiał z powrotem do użytkownika z takim samym bugiem. Taka forma przeczekania. Poczytaj, duży wątek jest o tym na forum. finalnie Yamaha wypościła aktualizację softu i dźwięk znikł. U wszystkich. Jak ręką odjął. EDIT To ten wątek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 29 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2023 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: EDIT To ten wątek No wiem, że to ten wątek, sam go śledziłem Zastanawiam się tylko dlaczego kiedyś żadnych softów do CD-ków wgrywać nie trzeba było (w moim obecnym CD nie ma nawet takiej możliwości) , a teraz bez tego nie da się grać ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 30 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2023 22 godziny temu, terracan1929 napisał: No wiem, że to ten wątek, sam go śledziłem Zastanawiam się tylko dlaczego kiedyś żadnych softów do CD-ków wgrywać nie trzeba było (w moim obecnym CD nie ma nawet takiej możliwości) , a teraz bez tego nie da się grać ?? Prawda? Też o tym myślałem. Ale w sumie to jest jak w samochodach. Elektronika i sterowanie procesorem co sięda. Nie wiem bo oczywiście to moje domysły Ale teraz taki procesor w CD! pewnie steruje z jaką prędkością ma się płyta krecić, jak szybko wsuwa i wysuwa tacke, jakie napęcie pracuje wewnatrz odtwarzacza? No nie wiem. Bo nie bardzo ogarniam jak aktualziacją softu mozna było naprawić tą wade. Też mnie to dziwi. Dobrze się skończyło. Dłuższa chwila strachu, wnerwiania, troche przeciągania tematu no ale jest, udało się. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nec450v Napisano 31 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2023 To już prawie 2 lata aktualizowania tej yamahy? Ja póki co podziękuję.. na poprzedniej aktualizacji działa dobrze więc nie kombinuję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarsso Napisano 17 stycznia Udostępnij Napisano 17 stycznia Witam Ktoś miał problem z aktualizacją 1.61??? U mnie za cholerę nie idzie jej wgrać.....odtwarzacz się zawiesza. Jakieś pomysły może?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 18 stycznia Udostępnij Napisano 18 stycznia Dnia 31.12.2023 o 11:27, nec450v napisał: To już prawie 2 lata aktualizowania tej yamahy? Ja póki co podziękuję.. na poprzedniej aktualizacji działa dobrze więc nie kombinuję Jak działa dobrze to wiecej nie aktualizujesz taka zasada. Kawy robić nie będzie 11 godzin temu, Jarsso napisał: Witam Ktoś miał problem z aktualizacją 1.61??? U mnie za cholerę nie idzie jej wgrać.....odtwarzacz się zawiesza. Jakieś pomysły może?? No to serwis. Albo plik jest źle przygotowany. Wgraj go jeszcze raz. Zdarza sie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dren Napisano 24 marca Udostępnij Napisano 24 marca (edytowany) Wgrałem dzisiaj 1.61 i testuję. Wygląda na to, że jest OK. U mnie objaw był taki, że skakał na utworach pod koniec płyty. Zjawisko pojawiło się po kilku miesiącach używania i nasilało się. Sprzęt poszedł na stertę klamotów, bo nie chciało mi się go wysłać do serwisu od kilku miesięcy. Przypadkiem przeczytałem, że jest do tego firmware. Do głowy mi nie przyszło, że CD się aktualizuje Edytowano 24 marca przez Dren 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shashtol Napisano 18 sierpnia Udostępnij Napisano 18 sierpnia W jaki sposób aktualizuje się CD? Pendrive z plikami ze strony Yamahy czy w inny sposób? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 19 sierpnia Udostępnij Napisano 19 sierpnia 14 godzin temu, shashtol napisał: W jaki sposób aktualizuje się CD? Pendrive z plikami ze strony Yamahy czy w inny sposób? Tak. Wgrywasz na pena i do odtwarzacza. Nowe modele miały chyba zaimplementowany nowy soft. Masz ten problem z przerywaniem? To faktycznie trzeba wgrać nowy soft. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jirkash Napisano Niedziela o 17:33 Udostępnij Napisano Niedziela o 17:33 Aktualizacja oprogramowania układowego CD-S303/CD-S303RK wer. 1.63 Yamaha z przyjemnością oferuje następującą aktualizację oprogramowania układowego, aby zapewnić najlepszą możliwą wydajność i najnowsze funkcje. To oprogramowanie układowe obejmuje Poprawę stabilności związaną z odtwarzaniem płyt CD Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts