Ebison Napisano 8 lipca 2022 Napisano 8 lipca 2022 (edytowany) Witam. Zamierzam kupić sobie zestaw stereo. Ogólnie lubię sobie posłuchać muzyki Soul oraz R'n'B z lat 70,80 i 90 dziesiątych i do takiej muzyki potrzebuję tego sprzętu. Mój pokój ma wymiary 4,15 m x 3.92 2 miesiące temu udało mi się w dobrej cenie zakupić Indiana Line Tesi 261 i w sumie chyba do nich będę czegoś szukał chociaż jeśli można lepiej to mogę je sprzedać i kupić coś innego. Po przeczytaniu wielu wątków i opinii mam na oku takie 3 nowe zestawy i jeden używany : Do kolumn Indiana Line Tesi 261 mam na oku takie 3 urządzenia stereo: Topping MX5 + źródło odtwarzacz sieciowy Yamaha Wxad-10 Taga Harmony HTR-1000cd Yamaha MCR-N670 - wiem ,że tej miniwieży nie ma teraz w sprzedaży , ale mogę spokojnie poczekać nawet kilka miesięcy Z używanych : Denon Pma 560 + Tannoy M2 + Yamaha Wxad-10 Edytowano 8 lipca 2022 przez Ebison Odpisz, cytując
Q21 Napisano 8 lipca 2022 Napisano 8 lipca 2022 Z wymienionych Taga zagra najcieplej i jak dla mnie najbardziej przyjemną barwą. Yamaha broni się wykonaniem jej jakość trzeba wysoko ocenić i dobrze zgrywa się z kolumnami Indiana Line i takie połączenie również dobrze zabrzmi. Topping to małe urządzenie grające bardziej technicznie i w takim połączeniu moim zdaniem wypadnie nieco gorzej. Odpisz, cytując
Balbin Napisano 8 lipca 2022 Napisano 8 lipca 2022 (edytowany) Ta Yamahe mozna kupic w top hi-fi w roznych konfiguracjach co do glosnikow. Ja tez stalem miedzy wyborem N670D - ale koniec koncow wzielem indiany i N602. Jak juz masz kolumny kupione to co zrobisz tymi z zestawu n670? (bez kolumn go nie kupisz) - czyli bys musial kupic zestaw i sprzedac kolumny z zestawu standardowego:) Edytowano 8 lipca 2022 przez Balbin Odpisz, cytując
Ebison Napisano 8 lipca 2022 Autor Napisano 8 lipca 2022 2 godziny temu, Q21 napisał: Z wymienionych Taga zagra najcieplej i jak dla mnie najbardziej przyjemną barwą. Yamaha broni się wykonaniem jej jakość trzeba wysoko ocenić i dobrze zgrywa się z kolumnami Indiana Line i takie połączenie również dobrze zabrzmi. Topping to małe urządzenie grające bardziej technicznie i w takim połączeniu moim zdaniem wypadnie nieco gorzej. Teraz doczytałem ,że Taga gra ciepło a Indiana Line Tesi 261 to są też ciepło grające kolumny. Czy takie połączenie nie spowoduje ,że dźwięk będzie zbyt ciepły? Może jednak lepiej Yamahe Mcr-N670 bo jednak ona gra bardziej jasno i może w połączeniu z tymi ciepło grającymi Indiana Line Tesi 261 wypadnie lepiej? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 9 lipca 2022 Napisano 9 lipca 2022 Jeśli ktoś lubi ocieplone brzmienie to takie połączenie nie będzie złe i bez przesady Indiana Line to nie są kolumny przesadnie ciepłe i potrafią pokazać dobrą szczegółowość, ale tak jak wcześniej napisałem często łączone były z elektroniką Yamahy. Odpisz, cytując
Recommended Posts