Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam. 

Zamierzam kupić sobie zestaw stereo.  Ogólnie lubię  sobie posłuchać muzyki Soul oraz R'n'B z lat 70,80 i 90 dziesiątych i do takiej muzyki potrzebuję tego sprzętu.  Mój pokój ma wymiary  4,15 m x 3.92  2 miesiące temu udało mi się w dobrej cenie zakupić Indiana Line Tesi 261  i w sumie chyba do nich będę czegoś szukał chociaż jeśli można lepiej to mogę je sprzedać i kupić coś innego. Po przeczytaniu wielu wątków i opinii mam na oku takie 3 nowe zestawy  i jeden używany : 

Do kolumn Indiana Line Tesi 261 mam na oku takie 3  urządzenia stereo:

Topping MX5 + źródło odtwarzacz sieciowy Yamaha Wxad-10

Taga Harmony HTR-1000cd

Yamaha MCR-N670 - wiem ,że tej miniwieży nie ma teraz w sprzedaży , ale mogę spokojnie poczekać nawet kilka miesięcy

Z używanych : 

Denon Pma 560 + Tannoy M2 + Yamaha Wxad-10

Edytowano przez Ebison
Napisano

Z wymienionych Taga zagra najcieplej i jak dla mnie najbardziej przyjemną barwą. Yamaha broni się wykonaniem jej jakość trzeba wysoko ocenić i dobrze zgrywa się z kolumnami Indiana Line i takie połączenie również dobrze zabrzmi. Topping to małe urządzenie grające bardziej technicznie i w takim połączeniu moim zdaniem wypadnie nieco gorzej.

Napisano (edytowany)

Ta Yamahe mozna kupic w top hi-fi w roznych konfiguracjach co do glosnikow.  Ja tez stalem miedzy wyborem N670D - ale koniec koncow wzielem indiany i N602. Jak juz masz kolumny kupione to co zrobisz tymi z zestawu n670? (bez kolumn go nie kupisz) - czyli bys musial kupic zestaw i sprzedac kolumny z zestawu standardowego:)

Edytowano przez Balbin
Napisano
2 godziny temu, Q21 napisał:

Z wymienionych Taga zagra najcieplej i jak dla mnie najbardziej przyjemną barwą. Yamaha broni się wykonaniem jej jakość trzeba wysoko ocenić i dobrze zgrywa się z kolumnami Indiana Line i takie połączenie również dobrze zabrzmi. Topping to małe urządzenie grające bardziej technicznie i w takim połączeniu moim zdaniem wypadnie nieco gorzej.

Teraz doczytałem ,że Taga gra ciepło a Indiana Line Tesi 261 to są też ciepło grające kolumny. Czy takie połączenie nie spowoduje ,że dźwięk będzie zbyt ciepły?

Może jednak lepiej Yamahe Mcr-N670 bo jednak ona gra bardziej jasno i może w połączeniu z tymi ciepło grającymi Indiana Line Tesi 261 wypadnie lepiej? 

Napisano

Jeśli ktoś lubi ocieplone brzmienie to takie połączenie nie będzie złe i bez przesady Indiana Line to nie są kolumny przesadnie ciepłe i potrafią pokazać dobrą szczegółowość, ale tak jak wcześniej napisałem często łączone były z elektroniką Yamahy.