bikerzydu@op.pl Napisano 16 lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 lipca 2022 Witam. Zanurzam się w muzyce w swoim systemie już od jakiegoś czasu i jest względnie dobrze,jednak pomyślałem o wymianie źródła. Szukałem czegoś all in one i wybór padł na Yamahę CD - NT670D Obecnie po obsluchaniu,myślę że chciałbym zmienić swoje źródło na coś bardziej zaawansowanego akustycznie. Rozważałem Marantz ND 8006,ale brakuje mi w nim tylko radia DAB. Jedyną alternatywą dla wszechstronnej Yamahy jaką jeszcze wyszukałem jest Advance Paris x-stream 9 . Niestety mało informacji o tym sprzecie,więc piszę tutaj,bo chciałbym dowiedzieć się o nim czegoś więcej . Czy jest to sprzęt klasowo podobny do Marantz ; czy wniesie coś więcej dobrego od Yamahy ; i co tam możecie o nim napisać,to chętnie poczytam 😉 Ogólnie zależy mi na jakości CD, ważne by miał radio dab,czytał FLAC z USB,radio internetowe plus jakiś tam Spotify i wystarczy. Chyba że jeszcze jakieś takie all in one z wyżej wymienionymi funkcjami jest,to proszę napisać,bo więcej takich sprzętów nie znam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 16 lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 lipca 2022 1 godzinę temu, bikerzydu@op.pl napisał: wybór padł na Yamahę CD - NT670D Znam to urządzenie , nie jest wcale takie tragiczne. Słabym punktem jest wbudowane CD . Co do streamingu nie mam zastrzeżeń. Wszystko też zależy ,co masz dalej w torze i czy warto się pakować w koszty. Porównywaliśmy już na Forum kilka streamerów od 100 zł do paru tysięcy i różnice są ,ale nie jest to jakaś przepaść. Rozważ, czy nie kupić po prostu lepszego CD , a 670D nie zostawić do streamu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerzydu@op.pl Napisano 16 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 lipca 2022 Ta Yamaha nie jest tragiczna,jest dość fajnym sprzętem. Słuchając radia DAB dźwięk jest naprawdę fajny (mi osobiście się podoba) z USB podobnie ,ale przy słuchaniu płyt właśnie dźwięk jest już inny. Bardziej płaski z wyraźnie mniejsza głębia.(to moje spostrzeżenie) Biorąc pod uwagę ,że sygnał przechodzi przez ten sam przetwornik ,to można przyjąć,że sam napęd ,laser jest słabej jakości ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerzydu@op.pl Napisano 16 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 lipca 2022 A jaki sprzęt do transportu cd możecie polecić ? Coś z Pioneer szukać czy może starszego Philipsa ? Brzmienie lampowe lubię,ciepłe ,gęste,dociążone. Wzmacniacz mam lampowy z Synthesis i kolumny BMN Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerzydu@op.pl Napisano 16 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 lipca 2022 Pioneer PD 50 Pioneer PD 9700 Denon DCD 900NE Philips CD 650 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerzydu@op.pl Napisano 17 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 lipca 2022 Dnia 16.07.2022 o 07:19, tomek4446 napisał: Znam to urządzenie , nie jest wcale takie tragiczne. Słabym punktem jest wbudowane CD . Co do streamingu nie mam zastrzeżeń. Wszystko też zależy ,co masz dalej w torze i czy warto się pakować w koszty. Porównywaliśmy już na Forum kilka streamerów od 100 zł do paru tysięcy i różnice są ,ale nie jest to jakaś przepaść. Rozważ, czy nie kupić po prostu lepszego CD , a 670D nie zostawić do streamu. Kiedyś mi Tomku pisałeś,że kupiłeś to urządzenie dzieciom,że działa po dziś dzień,ale dźwięk pozostawia wiele do życzenia.... Myślę rozdzielę system i kupię osobny transport cd i wyżej dałem typy moje. Czy ten denon jest dobrym sprzętem jakościowo jeżeli chodzi o dźwięk ? Fajnie jakby też złożyć z jednej firmy cd i sieciowke koniecznie z radiem dab. Denona będzie chyba ciężko ,prędzej Pioneer da się tak skomponować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts