Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam forumowiczów,

Nadszedł czas, aby do obecnie posiadanego zestawu KD dokupić subwoofer.

W niedalekiej przyszłości będę chciał wymienić amplituner oraz posiadane monitory wraz z głośnikiem centralnym, więc na subwoofer mogę wydać nie więcej jak 3000 PLN

Póki co subwoofer będzie sprzężony z tym co mam, czyli ONKYO TX-NR 535, monitory Magnat Quantum 673 oraz Magnat Quantum Center 63

Subwoofer ma zagrać w salonie połączonym z aneksem kuchennym o łącznej powierzchni 42 m2

W głównej mierze będzie używany przy oglądaniu filmów i czasem koncertów w proporcjach 70/30 Zależy mi na w miarę nisko schodzącym basie, ale nie bardzo rozlazłym. Chciałbym móc poczuć i usłyszeć efekty filmowe.

Biorę pod uwagę 4 modele, doradźcie który w tym zestawieniu będzie najlepszy, a który najlepiej wypadnie pod kątem cena/jakość dźwięku

1. SVS sb-1000

2. Velodyne Impact 12

3. Klipsch R-112SW

4. Polk Audio HTS 12

Napisano

Cześć,
Pomieszczenie masz na prawdę duże dlatego też warto iść w wydajny subwoofer. Ze wszystkich, które wymieniłeś Velodyne Impact 12 byłby najlepszym rozwiązaniem. 
W nieco wyższej kwocie miałbyś jeszcze REL HT1205, który w kinie domowym robi wrażenie i można spokojnie go wykorzystać także w stereo choć nie będzie tak sprężysty jak seria T5/7/9xi.