Grzybun Napisano 15 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2022 Witam forumowiczów, Nadszedł czas, aby do obecnie posiadanego zestawu KD dokupić subwoofer. W niedalekiej przyszłości będę chciał wymienić amplituner oraz posiadane monitory wraz z głośnikiem centralnym, więc na subwoofer mogę wydać nie więcej jak 3000 PLN Póki co subwoofer będzie sprzężony z tym co mam, czyli ONKYO TX-NR 535, monitory Magnat Quantum 673 oraz Magnat Quantum Center 63 Subwoofer ma zagrać w salonie połączonym z aneksem kuchennym o łącznej powierzchni 42 m2 W głównej mierze będzie używany przy oglądaniu filmów i czasem koncertów w proporcjach 70/30 Zależy mi na w miarę nisko schodzącym basie, ale nie bardzo rozlazłym. Chciałbym móc poczuć i usłyszeć efekty filmowe. Biorę pod uwagę 4 modele, doradźcie który w tym zestawieniu będzie najlepszy, a który najlepiej wypadnie pod kątem cena/jakość dźwięku 1. SVS sb-1000 2. Velodyne Impact 12 3. Klipsch R-112SW 4. Polk Audio HTS 12 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2022 Witaj, Zdecydowanie numer 2. Dosłownie za nim SVS. To jeśli szukasz połączenia stereo z kinem. Klipsch i Polk zagrają typowo kinowo. Z dłuższym głębszym wolniejszym basem. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 16 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2022 W 42m^2 svs sb1000 będzie za mały , celuj w coś typowo kinowego z dużym SPL , ja bym szukał czegoś na 15" wooferze do takiej powierzchni Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzybun Napisano 17 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2022 Dzięki za rady. Z tego co widzę, na rynku pojawił się Veldyne Impact X12 ale niestety praktycznie brak ofert w sklepach. Ciekaw jestem opinii o nim. Ktoś, coś ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 17 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2022 Klipsch SW 115 , jeszcze dostępny w sklepie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 18 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2022 22 godziny temu, Grzybun napisał: Dzięki za rady. Z tego co widzę, na rynku pojawił się Veldyne Impact X12 ale niestety praktycznie brak ofert w sklepach. Ciekaw jestem opinii o nim. Ktoś, coś ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 18 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2022 Cześć, Pomieszczenie masz na prawdę duże dlatego też warto iść w wydajny subwoofer. Ze wszystkich, które wymieniłeś Velodyne Impact 12 byłby najlepszym rozwiązaniem. W nieco wyższej kwocie miałbyś jeszcze REL HT1205, który w kinie domowym robi wrażenie i można spokojnie go wykorzystać także w stereo choć nie będzie tak sprężysty jak seria T5/7/9xi. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts