suchy banan Napisano 2 września 2022 Udostępnij Napisano 2 września 2022 Witam jak podłączyć amplituner z tv i dekoderem? Kupiłem dla rodziców z drugiej ręki amplituner kina domowego Denon AVR 2113 i chciałem to podłączyć z tv i dekoderem? Modele wszystkich urządzeń to Amplituner 2113 Tv LG 3D model LG LA6208 Dekoder Orange Smart światłowód. Podłączone mam w ten sposób z amplitunera z portu HDMI arc podłączyłem pod tv HDMI 2 a z dekodera HDMI do wejścia w amplitunerze cab sat. Nie mam obrazu i dźwięku a sam amplituner daje obraz bo widać podłączone kolumny i głośność przy zmianie. Czy ktoś może mi wytłumaczy krok po kroku jak to podłączyć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano 2 września 2022 Udostępnij Napisano 2 września 2022 W telewizorze podłącz pod HDMI-ARC - z kanałem zwrotnym, ale to nie jest przyczyna, jakie źródło masz wybrane na amplitunerze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 5 września 2022 Udostępnij Napisano 5 września 2022 @suchy banan podepnij amplituner do HDMI ARC w TV tak jak kolega wyżej napisał. Musisz wybrać również odpowiednie źródło. A co do tłumaczenia krok po kroku to w necie dostępna jest instrukcja Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts