MASX Napisano 25 września 2022 Udostępnij Napisano 25 września 2022 Najlepszym sposobem dobrania kolumn będzie umówienie się na wizytę w salonie i przesłuchanie kilku kolumn z avr10/11. U mnie avr gra z Silver 500 6G i jestem bardzo zadowolony z kina i stereo. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Sołowiej Napisano 26 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 września 2022 Sorki. Chodzi w ostatnim poście o dobór głośników. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 września 2022 Udostępnij Napisano 26 września 2022 (edytowany) 22 godziny temu, Wojciech Sołowiej napisał: Witam ponownie wszystkich. Po zapoznaniu się z różnym sprzętem padła decyzja na Arcam AVR 10 lub 11 zależnie od promocji. Niestety nie mogę dobrać niczego konkretnego w budżecie jaki mam-góra 12 k. Macie może jakieś propozycje? Pozdrawiam. Mowisz o kolumnach teraz? 1 godzinę temu, Wojciech Sołowiej napisał: Sorki. Chodzi w ostatnim poście o dobór głośników. Pozdrawiam Silver 500 to dobry trop. Nautilus 2 z rzeszowa miał je na wyprzedaży. zadzwoń do nich czy mają komplet i mogą zrobić Ci dobrą cenę. Dobry trop to także Heco Revolution 7, Acustic Energy AE320, Ale możemy poszukać jeszcze czegoś ciekawego. Skąd jesteś? Piotr Edytowano 26 września 2022 przez Piotr Sonido Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Sołowiej Napisano 15 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2022 Witam wszystkich. Jak obiecałem pisze po zakupie sprzętu. Niestety nie udało mi się wszystkiego zakupić zgodnie z założeniami.....ostatnie podwyżki mocno ograniczyły moje możliwości. W rezultacie obecnie jestem posiadaczem Arcam AVR 20 połączony z Monitor Audio silver 500 7g. Jak na razie w zestawie dwa fronty plus centralny. Suuroundy i sub pozostawiłem na zakup w późniejszy terminie - jak pisałem ceny mnie troszkę zaskoczyły. Ogólnie wszystko gra i buczy. Zestawił naprawdę fajny. Z wyjątkiem jednej rzeczy nie wiem jak wyciągnąć miąższość w dźwięku. Bas jest w miarę ok, nie jest ospały, gdzie trzeba tam jest tylko tak troszkę mało soczysty. Góra gra wg. mnie fenomenalnie. Największy problem mam na gitarze. Słyszę dźwięki a nie słyszę strun. Na jednym z utworów wiem że występują dźwięki palców gitarzysty przemieszczających się po gryfie....a obecnie tu tego nie słyszę. Zastanawiam się co można było by poprawić....macie może jakieś pomysły? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 listopada 2022 Udostępnij Napisano 16 listopada 2022 Kalibracja zrobiona? Jak? Edytowałeś krzywą Dirac? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Sołowiej Napisano 20 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 listopada 2022 Podłączyłem w biampingu przewód posrebrzany. Efekt był taki że podbite zostały wysokie tony. Trochę jazgotliwe brzmienie. Plusem niewątpliwie był bardziej soczysty bas i średnica . Ogólnie wrażenie było lepsze niż przy samej melodice. Jednak po dwóch dniach słuchania powróciłem do samej melodica. Na nowo odkryłem bas który mam wrażenie jakby się nieco poprawił. Brakuje co prawda tej soczystości ale wolę tak niż podbicie jakie dawało sreberko. Muszę poszukać czegoś innego z kabli. Odnośnie zabawy equalizerem. Tak trochę się pobawiłem i trochę poprawiło to wrażenia odsłuchowe ale to wg mnie. Moja żona ma inny słuch niż ja i jej moje zmiany nie przypadły do gustu. Macie jakiś pomysł jakie przewody mogły by pomóc. Ewentualnie czy jest sens iść w przewody? Zastanawiam się nad zakupem chord clerawey używanego. Czy jest sens? Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 listopada 2022 Udostępnij Napisano 21 listopada 2022 Do silverów nie wybiera się kabli posrebrzanych. Chord albo Oehlbach Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts