c3p01pl Napisano 5 września 2022 Udostępnij Napisano 5 września 2022 (edytowany) Dzień dobry, Planuje zakup sprzętu - wzmaniacz plus monitory do pomieszczenia poniżej. Sprzęt będzie stał w miejscu zaznaczonym na obrazku. Stoi tam długa i wąska szafka RTV - dł. 180 cm, gł. 31 cm i narazie nie chce jej zmieniać jak coś W związku z tym szukam czegoś kompaktowego, co zmieści się na szafce i nie popsuje walorów estetycznych sterfy swoimi rozmiarami, ale również zaspokoi moje oczekwania audio (nie mam wysokich wymagań). Mój wybór: Wzmacniacz: NAD AMP1 - zgrabny, idealnie zmiesci się na półce, ma wszystko co potrzebuje, idealnie mieści się w budżecie. Monitory: - BW 607 S2 lub - Canton Karat S1 Czy ww. konfigracja ma sens do takiego pomieszczenia? Jak rozpatrywać wielkość pomieszczenia? Czy faktyczna strefa odsłuchu i korzystania ze sprzetu to ten prostokąt 2x5m czy liczyć jednak całe pomieszczenie? Będe zobowiązany, za każda radę Miłego dnia! Michał Edytowano 5 września 2022 przez c3p01pl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 5 września 2022 Udostępnij Napisano 5 września 2022 Powinieneś liczyć całą wielkość pomieszczenia, dźwięk przecież będzie rozchodził się wszędzie w tym pomieszczeniu. Co do wybranego zestawu to słuchałem takiego akurat połączenia, ale znając charakterystykę brzmieniową tych marek powinno brzmieć przyzwoicie. Popatrz na znacznie lepiej brzmiący wzmacniacz firmy Octavio Amp nieduży gabarytowo, ale bardziej energetyczny od Nad Amp 1. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts