Q21 Napisano 6 września 2022 Udostępnij Napisano 6 września 2022 Aune Flamingo to lampowy DAC ze wzmacniaczem słuchawkowym, oferujący charakterystyczne dla lamp, ocieplone i czarujące brzmienie. Flamingo może dodatkowo pracować w trybie OP-AMP, bazującym na wzmacniaczu operacyjnym. Daje on odmienne brzmienie; czystsze i bardziej neutralne. Aune Flamingo został oparty na układzie DAC ES9038Q2M, czyli jednym z topowych rozwiązań firmy ESS Technology z linii SABRE. Umożliwia on obsługę dźwięku PCM do 32-bit/768 kHz oraz wspiera standard DSD do 512x. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 Co za lampa tam siedzi? Jak wygląda porównanie brzmienia względem Aune X8 - pytanie dotyczy tylko daca, słuchawki mnie nie interesują. @Q21 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 5 lutego 2023 Udostępnij Napisano 5 lutego 2023 (edytowany) Dobra, już wiem, lampa to Psvane HiFi Ecc82. Pozostaje tylko kwestia grania względem X8 na jego stockowym OPAmpie, który to jak wiadomo można wymienić na coś lepszego i nawet taki za 20-40zł już sporo wnosi, nie mówiąc o wypasionych typu Muses czy Sparkos. Tak w ogóle to zauważyłem, że ten dział na forum to normalnie trupiarnia, jest trochę wątków, ale pojedyncze odpowiedzi na zapytania a sporo wątków, jak choćby ten, to tytułowy post i zero odzewu. Edytowano 5 lutego 2023 przez Wito76 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts