macieka13 Napisano 8 września 2022 Udostępnij Napisano 8 września 2022 (edytowany) Witam, kupiłem za 1400zł parę kolumn jak w temacie i szukam do nich amplitunera. Jestem laikiem w tej kwestii dlatego prosiłbym o porady. Pokój 16m2, całość będzie podpięta pod PC oraz TV. Dodam że mam zamiar kupić używany amplituner. Edytowano 8 września 2022 przez macieka13 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 8 września 2022 Udostępnij Napisano 8 września 2022 Jaki budżet na cel chcesz przeznaczyć? Jaka funkcjonalność jest Ci potrzebna? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macieka13 Napisano 8 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 września 2022 Używka do 4tys. oglądanie filmów i muzyka kazdego gatunku od disco polo po rap ;). Funkcje raczej głownie Wifi, aby z apki w tel puszczać muzykę. Tak wgl co myślicie o tych głośnikach opłacało się za tyle kupować 2x polk mxt70 za 1400zł.? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 8 września 2022 Udostępnij Napisano 8 września 2022 Zwróć uwagę na Onkyo TX-8390 lub jeśli lubisz trochę ostrzejsze brzmienie na Yamaha R-N803. Moim zdaniem Onkyo brzmi bardziej uniwersalnie i neutralnie ale oba amplitunery jak były dostępne, były bardzo popularne. Do Twoich kolumn spokojnie wystarczą mocowo, jakościowo powinno być również wystarczająco 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 8 września 2022 Udostępnij Napisano 8 września 2022 @macieka13 Osobiście celowałbym we wzmacniacz plus odtwarzacz sieciowy. Amplituner ( nowy ) dosyć wydajny to np. SVS Prime Soundbase Wireless 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macieka13 Napisano 8 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 września 2022 Yamaha R-N803 jestem w stanie dostać za 2500-2800zł i zastanawiam się czy brać go czy jednak coś innego co poleciliscie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macieka13 Napisano 8 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 września 2022 2 godziny temu, macieka13 napisał: Yamaha R-N803 lub półroczny Amplituner Yamaha RX-V6A jestem w stanie dostać za 2500-2800zł i zastanawiam się czy brać go czy jednak coś innego co poleciliscie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 9 września 2022 Udostępnij Napisano 9 września 2022 14 godzin temu, macieka13 napisał: Yamaha R-N803 jestem w stanie dostać za 2500-2800zł i zastanawiam się czy brać go czy jednak coś innego co poleciliscie W tej cenie to jest dobry amplituner. W cenei w PL nie. Możesz smiało go brać. Model 6A jest amplitunerem kinowym. Jeśli nie masz zamiaru rozbudowywać systemu to nie. Jesli tak to jest fajna opcja. Ewentualnie osobnie jak wspomniał Rafał. Masz wtedy wydajniejszego Cambridge AXR 100 + Wiim mini / Taga 10 czy inne Blusoundy Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macieka13 Napisano 9 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 września 2022 Zastanawiam się nad wzmacniaczem i Wim mini, muzyka i filmy będą puszczane głownie z kompa tak że nie ma sensu isc w Amp 803. Tylko teraz pytanie czy dźwięk bezie lepszy na wzmacniaczu niż amp? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 9 września 2022 Udostępnij Napisano 9 września 2022 To już jest kwestia indywidualna i musiałbyś postawić obok siebie wzmacniacz oraz amplituner i posłuchać na tych samych kolumnach. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macieka13 Napisano 10 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 września 2022 zostaje przy wzmacniaczku i wimi, teraz pytanie który wzmacniacz Cambriker aaxr100, SVS Prime Soundbase Wireless czy moze cos innego? będą to uzywki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macieka13 Napisano 10 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 września 2022 za 3tys opłaca się Audiolab 6000A Play Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcc64@wp.pl Napisano 10 września 2022 Udostępnij Napisano 10 września 2022 11 minut temu, macieka13 napisał: za 3tys opłaca się Audiolab 6000A Play Wg mnie nie opłaca się, kupiłem za 3 tys 6000a play i oddałem. Wystawiałem nawet na olx na parę dni i nikt się nie zainteresował. Play tylko chciałby być odtwarzaczem sieciowym bo na pewno nim w pełni nie jest. Gdzieś w innych wątkach można poczytać moje opinie i działanie. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 11 września 2022 Udostępnij Napisano 11 września 2022 Sam AXR100 + Wiim mini polecam. Tych polków nie słyszałem ale cena bomba. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 września 2022 Udostępnij Napisano 12 września 2022 Dnia 9.09.2022 o 09:51, macieka13 napisał: Zastanawiam się nad wzmacniaczem i Wim mini, muzyka i filmy będą puszczane głownie z kompa tak że nie ma sensu isc w Amp 803. Tylko teraz pytanie czy dźwięk bezie lepszy na wzmacniaczu niż amp? Zależy od wzmacniacza ale tak. Dnia 10.09.2022 o 09:08, macieka13 napisał: zostaje przy wzmacniaczku i wimi, teraz pytanie który wzmacniacz Cambriker aaxr100, SVS Prime Soundbase Wireless czy moze cos innego? będą to uzywki AXR 100. W swojej cenie to jest lider obecnie Dnia 10.09.2022 o 13:57, macieka13 napisał: za 3tys opłaca się Audiolab 6000A Play Fajnie muzyczny ale obsługa sieci to jest tam nie na współczesne standardy. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts