puchaty106 Napisano 12 września 2022 Udostępnij Napisano 12 września 2022 Witam Chcialbym was zapytac co wybrac Dali zensor 7 czy klipsch r28f do zestawu mam Onkyo tx-nr709 Mam salon okolo 25m i mozliwosc zakupu obydwu par glosnikow w tej samej cenie ale nie mam mozliwosci odsluchu wiec takie pytanie tutaj. Słucham techno, pop, chiilout troche rock Wczesniej mialem zestaw Yamaha tj. ampli RX-V373 (Lipa) + Glosniki Yamaha Ns-50f (z onkyo dużo lepeij) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
River Napisano 12 września 2022 Udostępnij Napisano 12 września 2022 Do tego rodzaju muzyki wybrałbym klipsch. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 13 września 2022 Udostępnij Napisano 13 września 2022 Ani jedne ani drugie. Rozumiem że używane? To polował bym na Heco Metas XT501, monitor Audio RX6, Dynavoice, Emotiva Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 września 2022 Udostępnij Napisano 13 września 2022 To zupełnie odwrotne brzmienia. Klipsch to brzmienie bardzo energetyczne z naciskiem na ekspozycje niskich i wysokich częstotliwości, świetnie sprawdza się w roli kolumn kina domowego. Dali Zensor 7 to już klasyk, kolumna równie popularna, ale stosowana przeważnie w stereo o głębszym i cieplejszym brzmieniu, delikatnej górze pasma i basie mniej eksponowanym niż to ma miejsce w kolumnach Klipsch. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts