Artur Mądry Napisano 21 września 2022 Udostępnij Napisano 21 września 2022 (edytowany) Mam pytanie czy można gdzieś ustawić w wzmacniaczu, amplitunerze, aby po włączeniu aple tv ( z automatu włącza się amplituner sr 6015 i tv ) z automatu włączył się wzmacniacz pm 8006? Czy tylko pilotem od marantza można włączyć jednocześnie wzmacniacz i amplituner? Nie ukrywam, że liczyłem na to że jednym kliknięciem uruchomię 4 urządzenia równocześnie. Edytowano 21 września 2022 przez Artur Mądry Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 22 września 2022 Udostępnij Napisano 22 września 2022 6015 powinien się włączać kiedy urządzenia miały by włączone HDMI CEC. Pytanie czy PM 8006 się wtedy włączy bo z pilota tak. Ale on nie ma jako takiego triggera. Więc powiem tu nie wiem. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 września 2022 Udostępnij Napisano 22 września 2022 Możesz spróbować ewentualnie poprzez Remote Control in/out. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Mądry Napisano 23 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 września 2022 (edytowany) 15 godzin temu, S4Home napisał: Możesz spróbować ewentualnie poprzez Remote Control in/out. Dzięki spróbuję, do wzmacniacza rozumiem, że kabel mam podłączyć do gniazda in, a do amplitunera do gniazda out? Edytowano 23 września 2022 przez Artur Mądry Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 września 2022 Udostępnij Napisano 23 września 2022 Tak. I to wtedy sterowanie jednym pilotem. Pytanie czy będzie się wtedy włączał także. Tego nigdy nie testowałem. Więc daj znać. A amplituner po HDMI CEC Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 września 2022 Udostępnij Napisano 23 września 2022 5 godzin temu, Artur Mądry napisał: Dzięki spróbuję, do wzmacniacza rozumiem, że kabel mam podłączyć do gniazda in, a do amplitunera do gniazda out? Dokładnie tak. Jeżeli komenda IR jest ta sama, która włącza urządzenie, a w obrębie jednego producenta najczęściej tak jest to powinno to zadziałać, ale też nie mamy jak sprawdzić, bo amplitunerów brakuje i na ten moment ich nie mamy. W przypadku wzmacniacza i CD na pewno to działa i tutaj nie ma problemu, dlatego jak przetestujesz to daj proszę znać czy się udało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Mądry Napisano 24 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2022 Dnia 23.09.2022 o 11:54, S4Home napisał: Dokładnie tak. Jeżeli komenda IR jest ta sama, która włącza urządzenie, a w obrębie jednego producenta najczęściej tak jest to powinno to zadziałać, ale też nie mamy jak sprawdzić, bo amplitunerów brakuje i na ten moment ich nie mamy. W przypadku wzmacniacza i CD na pewno to działa i tutaj nie ma problemu, dlatego jak przetestujesz to daj proszę znać czy się udało. A wiec tak, niestety jednym pilotem nie odpala się wszystko, tzn pilot od Apple włączy Apple TV, tv i amplituner- wzmacniacz niestety „milczy”. Ale nastąpiła istotna zmiana po włączeniu się powyższych urządzeń musiałem zawsze odpalić niezależnie wzmacniacz. Jak włączałem wzmacniacz to się gasił amplituner i tak bez końca… teraz wyglada to tak odpalam pilotem aple tv, automatycznie odpala się telewizor i amplituner. Niezależnie odpalam wzmacniacz i gasi się na sekundę amplituner, który ponownie startuje z wzmacniaczem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 września 2022 Udostępnij Napisano 26 września 2022 No to tak jak myślałem to nie działa. Bo nie ma triggera. I to co opisujesz też jest normalne. Bo mając włączony amplituner a wzmacniacz nie i chcać go włączyć oba urządzenia reagują. Dnia 24.09.2022 o 21:35, Artur Mądry napisał: Niezależnie odpalam wzmacniacz i gasi się na sekundę amplituner, który ponownie startuje z wzmacniaczem. Uważaj na to. Na dłuższą mete to nie jest dobre rozwiązanie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 września 2022 Udostępnij Napisano 30 września 2022 Ok, czyli komendy wygląda na to, że z pilota Marantz są wysyłane i w ten sposób to działa skoro przy włączeniu wzmaka wyłącza amplituner. A próbowałeś zrobić nieco inaczej, czyli włączać całą sekwencję za pomocą pilota od Marantz? Może wtedy się uda. Na support Apple jest informacja, że da się sterować Apple TV za pomocą pilota od kina domowego, więc jest to jeszcze jedyny pomysł jaki mi przychodzi do głowy (oprócz pilotów typu Logitech Harmony itd). Poniżej wklejam screena ze stronki Apple jak to zrobić. Pytanie tylko czy zadziała, bo tutaj oczywiście sukcesu również nie można założyć w 100%. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts