Chilli Napisano 29 września 2022 Udostępnij Napisano 29 września 2022 Witajcie 🙂 Może ktoś mi podpowie o co chodzi z podanymi w aukcji parametrami. Do tej pory sądziłem, że el34 rft powinny mieć prąd około 80mA. https://www.olx.pl/d/oferta/el34-rft-lampy-elektronowe-CID99-IDR4wfs.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 29 września 2022 Udostępnij Napisano 29 września 2022 (edytowany) 46 minut temu, Chilli napisał: Witajcie 🙂 Może ktoś mi podpowie o co chodzi z podanymi w aukcji parametrami. Do tej pory sądziłem, że el34 rft powinny mieć prąd około 80mA. https://www.olx.pl/d/oferta/el34-rft-lampy-elektronowe-CID99-IDR4wfs.html To zapewne wie tylko sprzedający. Takie pomiary i wyniki to można słonie włożyć miedzy… emisje podaje się w danym punkcie pracy lampy a tu tego nie podano. Nachylenie (S) podane są prawidłowo - lampy mają wyjątkowo równe nachylenia. Jeśli to prawda to ok a jeśli nie to jest to chwyt marketingowy… Edytowano 29 września 2022 przez elektron6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 29 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 września 2022 Tak czułem, że czegoś tu brakuje. @elektron6 czyli dopytać o jaki parametr? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 29 września 2022 Udostępnij Napisano 29 września 2022 Poproś o podanie poziomu emisji w typowym punkcie pracy EL34 tak jak to się mierzy w większości testerów lamp; Czyli; Napiecie anodowe 250V Napiecie siatki drugiej 250V Napiecie siatki pierwszej -15V Napiecie żarzenia 6,3V EL34 uzyskuje 100% emisji dla prądu anodowego 70mA. Wtedy tez będzie można określić kondycję lamp. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 29 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 września 2022 Super, wielkie dzięki 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts