Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam

Przeglądam forum już od jakiegoś czasu i zebrałem troche informacji ale chciałbym poprosić o poradę.

Chciałbym kupić zestaw Ampli + kolumny głośnikowe do małego pokoju 16m2 (kwadrat) które będą podłączone pod LG OLED. 80% czasu jaki spędzam to oglądanie TV (Netflix, Disney itp, czasem filmy z PC), 20% to Tidal lub Spotify tak wiec bardziej szukam zestawu kina domowego niż zestawu pod muzykę.

Wydaje mi się ze najlepszym wyborem byłby Denon x1700h lub x2700h i do tego kolumny Polk XT60/XT70, Pylon Pearl25, Q Acoustics 3050i, ewentualnie Heco Aurora 700. Sub Polk PSW10, Magnat RS12 ewentualnie Heco 30A. Kable jakieś tańsze typu QED 79, inakoustik, Norstone 250, Oehlblach 1008.

Z cen które widzę na necie komplet z:

x1700h i XT60 kosztuje 6000pln, Pearl 6800pln, XT70 7500pln, Q Acoustics 8300pln, Heco 8600pln

x1200h i XT60 kosztuje 7500pln, Pearl 7700pln, XT70 8400pln, Q Acoustics 9000pln, Heco 9200pln

Sub PSW10 800pln, RS12 1300pln, Heco 30A 1650pln

Najtańszy komplet sumarycznie wyjdzie około 6800 a najdroższy około 11000.

Pytanie jakie mam to który z tych zestawów byłby takim najciekawszym wyborem pod KD, planuje wydać około 10k ale biorąc pod uwagę rozpiętość cenowa czy jest sens w tak małym pomieszczeniu brać ciut lepsze zestawy czy lepiej iść w te tańsze. Jeśli tak to który mix sprzętu (ampli + kolumny + sub + kable) byłby najbardziej wskazany? Może jakiś inny którego nie wziąłem pod uwagę?

Z gory dziękuję za pomoc.

Napisano

No to poczekaj bo i 1700 i 2700 już raczej nie kupisz

A nowe ceny tych amplitunerów (seria 😎 spowodują że kolumny kupisz jeszcze tansze.

Polk T.

Tak calkiem poważnie to jeśli masz opcje zakupu samego amplitunera to zadzwoń do salonów i wynegocjuj dobrą cenę na Bronze. To lepsze kolumny niż XT.

Nie uda się

Weź XT bo będzie tylk ogorzej.

Sub Magnat RS12

Piotr

Napisano

Cześć,
Zadzwoń do nas w tej sprawie, porozmawiamy i ustalimy co byłoby najrozsądniejszym wyborem. Jedzie do nas 1szt Denona x2700h więc warto się pośpieszyć, kto pierwszy ten lepszy :)

Osobiście rozważałbym między Q Acoustic a Heco Aurora. Q Acoustic zapewnią dynamiczniejsze i bardziej przstrzenne brzmienie. Heco będą natomiast bardziej muzykalne, pełniejsze na basie i średnicy. 

Zapraszam do kontaktu. 

Napisano

Lepiej dzwon, na maila to poczekasz.

Ja czkam już 3 tydzień aż kolega z forum (Q21) do mnie zadzwoni :P

Dnia 22.10.2022 o 12:59, Darimus napisał:

Faktycznie tez najbardziej sklaniam sie ku QA i Heco. Czy kable maja tu jakies znaczenie, czy mozna uzyc tanszych np Bitnerow?

Weź kable z miedzy OFC. to najważniejsze. Oehlbach, Van Domme, Procab, Chord.

Do Denona moga lepiej zagrać QA. Z tym że będą droższe.

Piotr