mateolo2 Napisano 23 października 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 października 2022 3 godziny temu, dorsz napisał: Poświeć latarką, powinno być widać bez rozkręcania. W nowszych są takie małe niebieskie. O Dzieki! Dzisiaj go odbieram, wiec zobaczymy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 23 października 2022 Udostępnij Napisano 23 października 2022 Nieźle. Czyli już za czasów H70 Hegel ładował do środka co popadnie i co akurat miał pod ręką. Ostatnio na własnych uszach przekonałem się jak bardzo różne w brzmieniu potrafią być te wzmacniacze w zależności od egzemplarza. A to wszystko na najnowszych H95 i H190. Niby takie same, a jednak inne. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 23 października 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 października 2022 Kurde. Wszędzie gdzie czytam nie ma informacji o tym ile ta h70 ma przy 4ohm. Nawet w instrukcji jest tylko info o 8 ohm. Czy to oznacza, ze nie można do niego podłączać kolumn 4/6 ohm 🙄😫? Moje r300 maja nominalnie 8, ale spadają nawet do 3. To co teraz? Nie mogę ich podlaczyc bo zjaram hegela? 🤣 W necie znalazłem tylko taki pomiar w jakiejś recenzji: Using an 8 Ohm dummy load, H70 sourced up to 82Wrms per channel at 1kHz, for a 3% thd+N figure. With a 4 Ohm dummy load the measured power output was about 110Wrms per channel for the same distortion figure (1.3 times more, a performance that could be considered adequate for the size and price of the amplifier, not great though). http://avmentor.eu/reviews/hegel_h70.htm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 października 2022 Udostępnij Napisano 24 października 2022 3% zniekształceń? Kto podaje moc przy czymś takim? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 24 października 2022 Udostępnij Napisano 24 października 2022 6 godzin temu, Piotr Sonido napisał: 3% zniekształceń? Kto podaje moc przy czymś takim? Producenci wzmacniaczy lampowych gdyż tam często tak duże zniekształcenia nie przeszkadzają Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 24 października 2022 Udostępnij Napisano 24 października 2022 Dnia 23.10.2022 o 13:31, mateolo2 napisał: Kurde. Wszędzie gdzie czytam nie ma informacji o tym ile ta h70 ma przy 4ohm. Nawet w instrukcji jest tylko info o 8 ohm. Czy to oznacza, ze nie można do niego podłączać kolumn 4/6 ohm 🙄😫? Moje r300 maja nominalnie 8, ale spadają nawet do 3. To co teraz? Nie mogę ich podlaczyc bo zjaram hegela? 🤣 Przy spokojnym graniu nie powinno mu nic być. Przy głośniejszym graniu może się wyłączać lub dojść do uszkodzenia wzmacniacza. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 października 2022 Udostępnij Napisano 25 października 2022 16 godzin temu, Kubakk napisał: Producenci wzmacniaczy lampowych gdyż tam często tak duże zniekształcenia nie przeszkadzają No właśnie. Ten Hegel jest lampowy? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts