Mikolaj Siczek Napisano 27 października 2022 Udostępnij Napisano 27 października 2022 Pojawił się problem po dokupieniu głośnika centralnego, że co jakiś czas ( co 10-15 min) zanika na 1 sekundę dźwięk ze wszystkich głośników. Amplituner - Yamaha HTR 2071 Głośniki podłogowe: Klipsch R820F Głośnik centralny: Klipsch R34C Gdy były tylko podłogowe to wszystko działało. Po dołożeniu centralnego objaw jak powyżej. Nie ma znaczenia czy odtwarzanie z dekodera podłączonego do ampli czy z aplikacji wbudowanych w TV. Sprawdzałem kable i nie mają żadnych ubytków ale dla pewności zarobiłem wszystkie jeszcze raz w banany Nakamichi. Ktoś ma pomysł co może być przyczyną? Zmiana ustawień czy to w TV czy w samym ampli nic nie zmienia. Zanik pojawia się wyłącznie z głośnikiem centralnym. Wina w samym głośniku czy może ampli za słabe lub coś uszkodzone? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeklbn Napisano 27 października 2022 Udostępnij Napisano 27 października 2022 Na pewno nie jest to wina głośników, ani ich podłączenia. Ten dekoder masz bezpośrednio podłączony do amplitunera, czy pośrednio przez TV? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 27 października 2022 Udostępnij Napisano 27 października 2022 (edytowany) Zamień na kilka chwil na próbę front z centralem przełączając kable przy amplitunerze. Wykluczymy głośnik i przewody. Edytowano 27 października 2022 przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj Siczek Napisano 27 października 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 października 2022 (edytowany) Dekoder, Xbox podłączone bezpośrednio do amplitunera. Po zamianie głośników( prawy jako centralny) zaniki nadal się pojawiają z taką samą częstotliwością jak do tej pory. Przywróciłem też ampli do ustawień fabrycznych, dodałem i skonfigurowałem wszystko od początku. Efekt cały czas taki sam. Edytowano 27 października 2022 przez Mikolaj Siczek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 października 2022 Udostępnij Napisano 28 października 2022 Moim zdaniem to wina kabli. Normalnie na wyświetlaczu w tym momencie widział byś że znikają ikonki głosników. Ale ten model chyba tego nie ma? czy dzieje się tak jak słuchasz radia? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 28 października 2022 Udostępnij Napisano 28 października 2022 20 minut temu, Piotr Sonido napisał: Moim zdaniem to wina kabli. Ale których? Podmienił central z frontem przy samym amplitunerze i nadal kanał centralny się wysypuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj Siczek Napisano 28 października 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 października 2022 Czyli co? Amplituner do wymiany? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 Dnia 28.10.2022 o 08:29, Butler napisał: Ale których? Podmienił central z frontem przy samym amplitunerze i nadal kanał centralny się wysypuje. HDMI Dlatego chciałem sprawdzić inne źródło. Dnia 28.10.2022 o 12:58, Mikolaj Siczek napisał: Czyli co? Amplituner do wymiany? Jak z Radiem? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts