Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Pojawił się problem po dokupieniu głośnika centralnego, że co jakiś czas ( co 10-15 min) zanika na 1 sekundę dźwięk ze wszystkich głośników. 

Amplituner - Yamaha HTR 2071 

Głośniki podłogowe: Klipsch R820F

Głośnik centralny: Klipsch R34C

Gdy były tylko podłogowe to wszystko działało. Po dołożeniu centralnego objaw jak powyżej.  Nie ma znaczenia czy odtwarzanie z dekodera podłączonego do ampli czy z aplikacji wbudowanych w TV. Sprawdzałem kable i nie mają żadnych ubytków ale dla pewności zarobiłem wszystkie jeszcze raz w banany Nakamichi. Ktoś ma pomysł co może być przyczyną? Zmiana ustawień czy to w TV czy w samym ampli nic nie zmienia. Zanik pojawia się wyłącznie z głośnikiem centralnym. Wina w samym głośniku czy może ampli za słabe lub coś uszkodzone? 

IMG_4151.jpeg

Napisano (edytowany)

Dekoder, Xbox podłączone bezpośrednio do amplitunera. 

Po zamianie głośników( prawy jako centralny) zaniki nadal się pojawiają z taką samą częstotliwością jak do tej pory. Przywróciłem też ampli do ustawień fabrycznych, dodałem i skonfigurowałem wszystko od początku. Efekt cały czas taki sam. 

Edytowano przez Mikolaj Siczek
Napisano
Dnia 28.10.2022 o 08:29, Butler napisał:

Ale których? Podmienił central z frontem przy samym amplitunerze i nadal kanał centralny się wysypuje.

HDMI

Dlatego chciałem sprawdzić inne źródło.

Dnia 28.10.2022 o 12:58, Mikolaj Siczek napisał:

Czyli co? Amplituner do wymiany? 

Jak z Radiem?

Piotr