FuRiOn Napisano 23 października Autor Udostępnij Napisano 23 października Siema siema, male odkurzenie tematu po dwoch latach. REL nadal dzielnie walczy, bylo pare zmian w calym sprzecie troche nowej wiedzy, nowych zabawek. REL jest na specjalnej macie i problem zalatwiony dawno temu ale... ale... ale.... Nie wiem czy to przypadlosc mojego egzemplarza ale przez tidal connect muzyka mi smiga az miło. Bas jest potezny i bez znieksztalcen. Ladnie sobie odcialem Hz dostosowujac do KEF Q750, tak zeby i one ladnie graly. Ale ogladajac fillmy przez KODI na android box ---> przez optyk ---> WiiM Ultra ---> RCA ---> Cambridge CX-A81 bardzo czesto sub wydaje dziwne dzwieku, pyrczenie. Czy ktos sie spotkal juz z czyms takim przy okazji tego REL HT/1205 mk1? Zastanawiam sie nad zmiana kolumn ale pierwsze chce sie pozbyc tych dziwnych dzwiekow podczas ogladania filmow. Generalnie jest calkiem spoko ale czasem wydaje z siebie jakies niekomfortowe dzwieki jakby to byl sub za kilkaset zlotych a przeciez ma przydomek CANNON i powinien energicznie i poteznie grzmiec dodajac extra bas podczas ogladania filmow a nie pyrczec. To wina zrodla ? Suba ? Ktos juz mial takie cos ? Pozdro i witam ponownie po dwoch latach Głod audio wrocil Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 października Udostępnij Napisano 24 października Miałem kilka HT1205. Co masz na myśli pyrczenie? A jak podłączysz android box do CXA81 też tak jest? W muzyce tez tak jest czy tylko w filmach? Masz sygnał stereo na pewno? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renoxd Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października Jeżeli działa Ci w muzyce, a nie działa w filmach, to chyba nie może być to wina suba. W obydwu przypadkach masz go tak samo podpiętego pod CX-A81? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października A jak odpalisz jakiś film z Netflixa albo innego streamingu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FuRiOn Napisano 26 października Autor Udostępnij Napisano 26 października Dnia 24.10.2024 o 08:04, Piotr Sonido napisał: Miałem kilka HT1205. Co masz na myśli pyrczenie? A jak podłączysz android box do CXA81 też tak jest? W muzyce tez tak jest czy tylko w filmach? Masz sygnał stereo na pewno? Wydaje dziwne dzwieki, Membrana dziwnie pyrczy, jakby przy kims ogladac to siara Mialem wczesniej podlaczone bezposrednio optykiem do Cambridge i tez sie tak dzialo. Teraz odpalam na KODI i zaznaczam przekierowanie dzwieku, zeby calosc szla do WiiM Ultra optykiem i on juz powinien "wić" co z tym zrobic. Z WiiM leci analogiem do Cambridge. A czy mam ustawiony w KODI sygnal stereo..... to nie wiem oO. Musze zobaczyc ustawienia Kodi, pewnie mam ustawione 2.1. Na poczatku walczylem na rozne sposoby, zeby REL nie tanczyl po podlodze, teraz podczas ogladania filmow pyrczy. Od poczatku tak bylo. Nie caly czas, ale sa momenty kiedy zamiast zdmuchnac zastawe ze stolu to wydaje bas i dziwne dzwieki A czasami zagra dobrze. No siara, za tyle kasy sub. Przy muzyce, czy to teraz przez WiiM Ultra czy przez poprzedni streamer ARGOS (nie pamietam nazwy) odpalac z natywnej apki, problem nie istnial. Dnia 25.10.2024 o 18:57, renoxd napisał: Jeżeli działa Ci w muzyce, a nie działa w filmach, to chyba nie może być to wina suba. W obydwu przypadkach masz go tak samo podpiętego pod CX-A81? No tak. Sub jest na sztywno podiety analogiem RCA do CXA81 Dnia 25.10.2024 o 19:05, eMBe napisał: A jak odpalisz jakiś film z Netflixa albo innego streamingu? Nie mam zadnego netflixa na box, ani na TV. Zagadam do kogos moze o login na jakis czas. Sugerujesz ze to wina skrzyneczki android albo ustawien KODI ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 października Udostępnij Napisano 28 października Dnia 26.10.2024 o 19:41, FuRiOn napisał: Wydaje dziwne dzwieki, Membrana dziwnie pyrczy, jakby przy kims ogladac to siara Mialem wczesniej podlaczone bezposrednio optykiem do Cambridge i tez sie tak dzialo. Optykiem ale co? Przeciez nie suba. Dnia 26.10.2024 o 19:41, FuRiOn napisał: A czy mam ustawiony w KODI sygnal stereo..... to nie wiem oO. Musze zobaczyc ustawienia Kodi, pewnie mam ustawione 2.1. Czy to się tak samo dzieje na stereo jak i na filmach? Dnia 26.10.2024 o 19:41, FuRiOn napisał: A czasami zagra dobrze. No siara, za tyle kasy sub. Tylko że ja obstawiam tak jak kolega wyżej że to nie kwestia suba. Albo wyjscie w CXA jest zrypane albo coś nie tak w torze audio się dzieje po drodze. Dnia 26.10.2024 o 19:41, FuRiOn napisał: Przy muzyce, czy to teraz przez WiiM Ultra czy przez poprzedni streamer ARGOS (nie pamietam nazwy) odpalac z natywnej apki, problem nie istnial. No i mamy odpowiedź. W takim razie problem nie jest po stronie Cambridge i nie jest po stronie suba. Tylko jest po stronie źrodła. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FuRiOn Napisano 29 października Autor Udostępnij Napisano 29 października Dnia 28.10.2024 o 06:54, Piotr Sonido napisał: Optykiem ale co? Przeciez nie suba. Czy to się tak samo dzieje na stereo jak i na filmach? Tylko że ja obstawiam tak jak kolega wyżej że to nie kwestia suba. Albo wyjscie w CXA jest zrypane albo coś nie tak w torze audio się dzieje po drodze. No i mamy odpowiedź. W takim razie problem nie jest po stronie Cambridge i nie jest po stronie suba. Tylko jest po stronie źrodła. Optykiem z Android box prosto do CXA81. To mialem na mysli. Kurcze ale sciagam rozne filmy, naprawde nie raz swietnej jakosci, z roznymi formatami dzwieku, od zwyklego 5.1 po ATMOS itd i problem wystepuje. Sprobuje jutro podpiac sub pod WiiM Ultra, ale mysle moze to wina android boxa albo okablowania. Siara jak nic Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 30 października Udostępnij Napisano 30 października Albo to kwestia okablowania albo źrodła. nie ma innej możliwości skoro na stereo jest ok. Co to za androixd box? Spróbuj go podłączyć do TV a dzwiek z niego puscic przez TV optykiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FuRiOn Napisano 2 listopada Autor Udostępnij Napisano 2 listopada Dnia 30.10.2024 o 07:04, Piotr Sonido napisał: Albo to kwestia okablowania albo źrodła. nie ma innej możliwości skoro na stereo jest ok. Co to za androixd box? Spróbuj go podłączyć do TV a dzwiek z niego puscic przez TV optykiem. Boxik to A95X F3 Air, w sumie smiga bez zarzutow i w koncu znalazlem taki co sie nie przegrzewa. Pcha 4K normalnie bez zajakniecia REMUX 1:1, ale no w sumie kosztowo 35$ na chinolu. Ale wszystko na nim smiga, iptv, kodi i nie jąknie. Probowalem juz podlaczac jak mowiles, tak bylo zawsze zanim kupilem legendy WiiM Ultra z ktorego btw jestem bardzo zadowolony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FuRiOn Napisano 4 listopada Autor Udostępnij Napisano 4 listopada Dnia 30.10.2024 o 07:04, Piotr Sonido napisał: Albo to kwestia okablowania albo źrodła. nie ma innej możliwości skoro na stereo jest ok. Co to za androixd box? Spróbuj go podłączyć do TV a dzwiek z niego puscic przez TV optykiem. Piotrze odpisuje tutaj zeby nie smigac miedzy forami. Moze byc zrodlo ale, tak w sumie dzisiaj pomyslalem ze sluchaj z tidal czy inaczej w sumie nie sluchalem samego basu, czy bardzo przewazajacego tak jak to nie raz w filmie cos łupnie porzadnie. W muzyce moglo to byc zakryte. Jutro zrobie extra test, bo moze trzeba zmienic android boxa na cos wyzszej klasy, albo nowszego chinola i tyle =] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 6 listopada Udostępnij Napisano 6 listopada Dnia 2.11.2024 o 14:54, FuRiOn napisał: Boxik to A95X F3 Air, w sumie smiga bez zarzutow i w koncu znalazlem taki co sie nie przegrzewa. Pcha 4K normalnie bez zajakniecia REMUX 1:1, ale no w sumie kosztowo 35$ na chinolu. Ale wszystko na nim smiga, iptv, kodi i nie jąknie. Probowalem juz podlaczac jak mowiles, tak bylo zawsze zanim kupilem legendy WiiM Ultra z ktorego btw jestem bardzo zadowolony. Ok to tego urządzenia nie znam. Dnia 4.11.2024 o 23:26, FuRiOn napisał: Piotrze odpisuje tutaj zeby nie smigac miedzy forami. Moze byc zrodlo ale, tak w sumie dzisiaj pomyslalem ze sluchaj z tidal czy inaczej w sumie nie sluchalem samego basu, czy bardzo przewazajacego tak jak to nie raz w filmie cos łupnie porzadnie. W muzyce moglo to byc zakryte. Jutro zrobie extra test, bo moze trzeba zmienic android boxa na cos wyzszej klasy, albo nowszego chinola i tyle =] No i jak testy? Być może coś jest nie tak z sygnałem cyfrowym? Może przebicia na analogu? Ale no jesli na stereo jest ok? A spróbuj go bardziej rozkwiecić w stereo tak dla testu. Głośniej. niech porządnie łupnie. Czy wtedy nadal jest czysto. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FuRiOn Napisano Niedziela o 11:22 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 11:22 Dnia 6.11.2024 o 19:07, Piotr Sonido napisał: No i jak testy? Nie bylo kiedy. Dzisiaj łupne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu Dnia 10.11.2024 o 12:22, FuRiOn napisał: Nie bylo kiedy. Dzisiaj łupne Jest czwartek. Jakis update? Coś nie chcesz się dzielić informacjami. Jest aż tak dobrze ?:) Forum na bok? Słusznie! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts