Mariusz3004 Napisano 9 listopada 2022 Napisano 9 listopada 2022 No i stało się. Po pół roku słuchania Magnat-a MR780 w zestawieniu z kolumnami Siganture 507 zestaw "poszedł" do nowego użytkownika, nie ukrywam, że z dużą niechęcią sprzdałem. Teraz pytanie, co będzie krokiem wyżej. Z zestawu MR780+ Signature 507 byłem zadowolony. Kolumny kupiłbym kolejny raz, bardzo mi pasowało ich brzmienie. Rozważam dwa układy, a mianowicie: - Denon PMA-900HNE+ DCD900 + powrót do Signature 507. - Audiolab Omnia ( ciekawy system all in one)+ Signature 507. Czy te zestawy pozwolą mi "usłyszeć więcej" w nagraniach?? A może proponujecie do powyższego zestawienia jakieś inne kolumny w podobnym, lub lekko wyższym budżecie zbliżone brzmieniowo do Signature 507?? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 9 listopada 2022 Napisano 9 listopada 2022 Cześć! Audiolab to znacznie wyższa półka od Denona, warto szukać jakości wśród bardziej niszowych producentów Jednen i drugi wzmacniacz będzie po cieplejszej stronie grania - wpadnij do nas na odsłuch, sprawdź oba urządzenia w praktyce! Rzuć okiem jeszcze na Quada Artera Solus Play. W kwestii kolumn zmiana będzie wskazana - do lepszego sprzętu Signature 507 mogą być po prostu nieadekwatne jakościowo. Śmiało polecić możemy Pylony z serii Diamond, Dali Oberony, wyżej warto patrzeć na Focala z serii Aria, Audio Physic Classic 8. Przede wszystkim odsłuch - posłuchamy Twoich sugestii, uwag i pomożemy dobrać odpowiedni set. Odpisz, cytując
Mariusz3004 Napisano 10 listopada 2022 Autor Napisano 10 listopada 2022 Do mojego metrażu ( ok. 18 m2 ), to pewnie nie ma co przesadzać z wielkością kolumn, Diamond 25 lub Oberon 5 będą wystarczające. Cenowo dużo przemawia na korzyść Oberonów. Pylony są sporo droższe, ale czy aż tyle lepsze, żeby dokładać?? Nie chciałbym się "wypruć" z kasy, na zestaw mógłbym przeznaczyć 10, no max 12 tyś. 21 godzin temu, Q21 napisał: Przede wszystkim odsłuch - posłuchamy Twoich sugestii, uwag i pomożemy dobrać odpowiedni set. Trochę mam do Was daleko, 270 km w jedną stronę. Muszę rozejrzeć się za możliwością odsłuchu gdzieś bliżej, Odpisz, cytując
Q21 Napisano 15 listopada 2022 Napisano 15 listopada 2022 Dnia 10.11.2022 o 09:01, Mariusz3004 napisał: Do mojego metrażu ( ok. 18 m2 ), to pewnie nie ma co przesadzać z wielkością kolumn, Diamond 25 lub Oberon 5 będą wystarczające. Cenowo dużo przemawia na korzyść Oberonów. Pylony są sporo droższe, ale czy aż tyle lepsze, żeby dokładać?? Nie chciałbym się "wypruć" z kasy, na zestaw mógłbym przeznaczyć 10, no max 12 tyś. Trochę mam do Was daleko, 270 km w jedną stronę. Muszę rozejrzeć się za możliwością odsłuchu gdzieś bliżej, Dali Oberon 5 to takie trochę nijakie kolumny. W mojej ocenie najgorsza kolumna z tej serii . Diamond 25 to zdecydowanie półka wyżej. W rozsądnej cenie miałbyś Heco Aurora 700 oraz Indiana Line Tesi 561. Obie kolumny po cieplejszej stronie i bardzo dobrze wycenione. Odpisz, cytując
Recommended Posts