Domel Napisano 9 listopada 2022 Udostępnij Napisano 9 listopada 2022 Witam posiadam zestaw kina domowego opartego na zestawie głośnikowym Jbl studio 1 series i amlitunarze harman kardon zależy mi na zachowaniu tych głośnikach ale zauważyłem że w jednej tylniej kolumnie zaczął mi przycharczywać głośnik, zwróciłem się do jbl czy jest możliwość dokupienia samego głośnika ale już jest niedostępny. Zestaw tylni to jbl studio 130 10NR80BAK-FW04-1EP WOOFER 4" 6OHM STUDIO 130 Czy jest możliwość zastąpienia go czymś innym wymienił bym w obu kolumniach żeby były takie same. Też zastanawiam się nad wymianą amplutera na Denona avc x3800h i ewentualnie dołożenia do tych nadstawek dolby atmos też prosiłbym o pomoc w wyborze. Nie mam możliwości zamontowania głośników sufitowych a chce sobie trochę zmodernizować odświeżyć kino domowe . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 listopada 2022 Musiałbyś zmienić na głośnik o tych samych parametrach, ponieważ każda konstrukcja posiada przeliczoną obudowę do konkretnych przetworników, oraz zaprojektowaną zwrotnicę również uwzględniającą parametry danego głośnika. Jeżeli chodzi o głośniki ATMOS, to rozwiązanie oparte o ATMOS-y działające na zasadzie odbicia będzie dużym kompromisem i efekt będzie znacznie słabszy niż z typowych sufitówek, ale jeżeli jesteś w stanie pójść na taki kompromis, to możesz spojrzeć na Monitor Audio Bronze AMS, ewentualnie Dali Alteco, lub jeżeli chciałbyś tego dokonać w miarę tanim kosztem to masz jeszcze Heco AM200. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 15 listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 listopada 2022 Zostaw nadstawki ! Wywalona kasa . Denon 3800 ma Auro 3D , zamontuj głośniki zgodnie z wytycznymi pod ten kodek . Nad dolną warstwą . Atmos brzmi wyśmienicie na tej konfiguracji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts