Mmmikes Napisano 13 listopada 2022 Napisano 13 listopada 2022 Jakie rozwiązanie bedzie najlepsze do moich oczekiwań. Priorytet: muzyka Salon: 30m2 Dwie kolumny stereo z możliwością włączenia w kinie domowym z trzema innymi głośnikami (nie wiem czy wtedy subofeer tez musi byc) Oraz możliwość osobnego włączenia tylko dwóch głośników na tarasie. Czyli co potrzebuje żeby mieć możliwość grania: 1. Stereo1 2. Stereo 1 + kino domowe 3. Stereo 2 Dodatkowo chciałbym mieć możliwość włączenia radia, bluetooth, spotify, Usb i podłączenia do TV Przewody wyprowadzone mam tylko 0.75mm2 Budżet do 6 tysięcy za samo stereo. Na początek chciałbym tylko mieć dwie kolumny stereo i do tego niezbędny sprzęt, a w przyszłości rozbudować tak jak napisałem wyżej. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 15 listopada 2022 Napisano 15 listopada 2022 Cześć, Zależy jakiego brzmienia oczekujesz. W mojej ocenie możesz spokojnie pójść w kierunku klasycznego zestawu stereo, a w przyszłości dokupić głośniki sieciowe typu Sonos, Harman Kardon Citation czy Denon Home i masz święty spokój. W zakładanym budżecie miałbyś Octavio AMP, który zapewni dynamiczne i przestrzenne brzmienie ze sprężystym dołem. Jest to wzmacniacz stereofoniczny z wbudowanymi opcjami sieciowymi. W tym przypadku wystarczyłoby jedynie dobrać kolumny ale nie wiadomo jak duży masz metraż. Aleternatywnym wzmacniaczem byłby Quad Vena II Play czyli także wzmacniacz z opcjami sieciowymi. Jest to bardziej przejrzyste brzmienie z szybszym dołem oraz jaśniejszą górą względem Octavio. W tym przypadku polecam zwrócić uwagę na cieplej brzmiące kolumny. Zapraszam do kontaktu telefonicznego z nami oraz zachęcam do skorzystania z bezpłatnego odsłuchu w naszym salonie. Odpisz, cytując
Recommended Posts