Thomash Napisano 22 listopada 2022 Udostępnij Napisano 22 listopada 2022 (edytowany) Jak w temacie. STX Foton FX-300 czy KEF R500? Obie pary są w dobrej cenie na Olx. A może coś innego? Choć nie ukrywam, że test STX dał mi sporo do myślenia. Słucham rocka. Wolę neutralność niż eksponowanie którychś z pasm. Kolumny będą współpracować z Denon PMA-1520. Obecny zestaw: Denon DCD-520 Denon PMA-1520 Quadral Argentum 371. W przyszłości wymiana CD na 1520 lub coś wyższego od Denona. Edytowano 22 listopada 2022 przez Thomash Błędy w pisowni Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 listopada 2022 Udostępnij Napisano 23 listopada 2022 Jesli zależy Ci na neutralności to chyba jednak STX Obie to fajne i udane kolumny. No chyba że coś innego niż te dwa. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 listopada 2022 Udostępnij Napisano 23 listopada 2022 Ja z tej dwójki stawiałbym zdecydowanie na KEF R500, które zapewnią solidniejsza podstawę basową oraz bardziej soczystą średnicę. STX będą dynamiczniejsze i nieco ostrzejsze na górze. Obie kolumny warte rozważenia, ja bym jeszcze dorzucił do zestawienia Monitor Audio Bronze 500 lub Focal Chora 826 albo starsze Chorusy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomash Napisano 23 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 listopada 2022 1 godzinę temu, Q21 napisał: Ja z tej dwójki stawiałbym zdecydowanie na KEF R500, które zapewnią solidniejsza podstawę basową oraz bardziej soczystą średnicę. STX będą dynamiczniejsze i nieco ostrzejsze na górze. Obie kolumny warte rozważenia, ja bym jeszcze dorzucił do zestawienia Monitor Audio Bronze 500 lub Focal Chora 826 albo starsze Chorusy Z tą ostrzejsza górą STX trochę mnie wyhamowałeś do nich. Postaram się posłuchać Twoich propozycji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 listopada 2022 Udostępnij Napisano 24 listopada 2022 nie mają ostrej góry spokojnie. Bardziej rozdzielczą. Generalnie dla siebie tez wybrał bym KEFy. Ale pamiętaj co napisałeś Dnia 22.11.2022 o 20:28, Thomash napisał: Wolę neutralność niż eksponowanie którychś z pasm. I to mnie zasugerowało. Posłuchaj bo może nie szukasz neutralności jak 90% odbiorców I wtedy jestes w domu Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomash Napisano 29 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 listopada 2022 Dnia 24.11.2022 o 07:59, Piotr Sonido napisał: nie mają ostrej góry spokojnie. Bardziej rozdzielczą. Generalnie dla siebie tez wybrał bym KEFy. Ale pamiętaj co napisałeś I to mnie zasugerowało. Posłuchaj bo może nie szukasz neutralności jak 90% odbiorców I wtedy jestes w domu Piotr Czyli STX-300 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 30 listopada 2022 Udostępnij Napisano 30 listopada 2022 Moim zdaniem STX graja bardziej liniowo. Ale zaznaczam może ci się "wydaje" że szukasz takiego dzwięku. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts