micbiels Napisano 12 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2022 Witam. Posiadam amplituner Onkyo TX 8270 z pilotem oraz odtwarzacz CD Onkyo C 7030 beż pilota Odtwarzacz z amplitunerem podłączony jest kablami RCA. Czy istnieje jakąkolwiek możliwość, aby za pomocą pilota od amplitunera sterować odtwarzaczem (zmiana tracków, przewijanie, pausa, play itd). Przeglądałem instrukcje i nic takiego nie znalazłem. PS. Gdzie mogę kupić oryginalny pilot do odtwarzacza model RC-822C Dziękuję za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajto02 Napisano 12 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2022 Na stronie 14 w angielskiej instrukcji C-7030 masz opisane wszystko o połączeniu kablem RI, którego byś potrzebował. Był w zestawie z odtwarzaczem. Z tego co wiem, TX8270 ma wejście RI i powinno dać się obsługiwać jego pilotem samego cedeka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micbiels Napisano 12 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 grudnia 2022 Dzięki za odpowiedz. Faktycznie w instrukcji od odtwarzacza jest mowa o tym kablu. Ja niestety tego kabla nie posiadam. Można gdzieś go zdobyć lub zastosować jakiś zamiennik? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 13 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2022 To jest po prostu mono jack 3,5mm W zestawie jest coś pdoobnego https://rbline.pl/kabel-laczacy-audio-aux-35-mm-mono-dlugosc-kabla-15-m-33838.html?gclid=CjwKCAiAv9ucBhBXEiwA6N8nYLiwlgELvxoi3PXH4j0LINfxkuakoYJo7MwfkKOm_-CaS39SzrVNIhoCBGEQAvD_BwE Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2022 Dokładnie tak, wystarczy kupić mini jack 3.5mm mono i będzie ok, natomiast sam pilot powinno się udać kupić poprzez serwis dystrybutora (obecnie Konsbud). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micbiels Napisano 15 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 grudnia 2022 Kabel mono podłączony i nie działa sterowanie odtwarzacza poprzez pilot od amplitunera Co robić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micbiels Napisano 15 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 grudnia 2022 Jednak wszystko działa poprawnie. Dziekuje za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2022 nie ma sprawy Pozdrawiam Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barmanix Napisano 16 maja Udostępnij Napisano 16 maja Dnia 15.12.2022 o 16:41, micbiels napisał: Jednak wszystko działa poprawnie. Dziekuje za pomoc. Cześć, mam dokłądnie ten sam zestaw co Ty i ten sam problem. Podłączyłem przewodem minijack minijack, z tym, że stereo, ale to chyba nie powinien być problem. Co się stało, że nie działało na początku, a potem zadziałało? Podpowiesz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 17 maja Udostępnij Napisano 17 maja Napisz do niego na PW. Podłączyłeś odpowiednim kablem? Na pilocie nie reaguje? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts