kkordi Napisano 18 grudnia 2022 Autor Napisano 18 grudnia 2022 7 godzin temu, dorsz napisał: Ja już stary i głuchy jestem, ale trochę sprzętu słuchałem. I tak, A-S1100 zamknął brzmienie u mnie 👍 Transport, a właściwie streamer zmieniłem jak mi na Squeezebox Touch zniknęło kilka stacji radiowych ze względu na Brexit. DAC - 12 lat Kolumny - 9 Wzmacniacz - 7 Transport - 5 Ja już tylko muzyki słucham 😇 Z czysto (taki bardziej audiofilski dźwięk) brzmiących wzmacniaczy, raczej bym polecił Marantza niż Cambridge Audio. Ale zasada jest zawsze ta sama: jak sam nie posłuchasz, to nie będziesz wiedział czy Tobie się podoba. Aha, a za brzmienie u mnie - tak naprawdę - odpowiada stary Arcam rDAC na Wolfson WM8741. Ja mam bardzo długą "przerwę" w słuchaniu stereo i cieszę się że teraz sprzęt audio tak potrafi ładnie grać , podług lat 80-90 ubiegłegu wieku. Jestem pod wielkim wrażeniem słuchając kolumn Polk Audio Recerve R200, w porównaniu do zawsze mi towarzyszących Blues 150. Przepaść. 6 godzin temu, DiBatonio napisał: Zrobić pomiary, posłuchać itd. Myślę że w moim przypadku , to za wcześnie na jakieś pomiary, ale posłuchać - tak owszem.👍 7 godzin temu, dorsz napisał: Plan czy rzut z góry też by nie zaszkodził. Na pierwszym zdjęciu, mam nadzieję że to tylko cień a nie skos. Wszystko w poziomie i pionie . Odpisz, cytując
kkordi Napisano 18 grudnia 2022 Autor Napisano 18 grudnia 2022 7 godzin temu, dorsz napisał: Plan czy rzut z góry też by nie zaszkodził. Na pierwszym zdjęciu, mam nadzieję że to tylko cień a nie skos. Parę godzin pracowałem nad tym projektem i nie znoszę pracy na odjebkę .Górna płyta meblowa, jest oparta na perforowanym płaskowniku o dużej powierzchni a nie przytwierdzona bezpośrednio do pionowych nóg. W tym celu musiałem wykonać w górnej płycie gniazda pod łby śrub. Dolna płyta meblowa też nie spoczywa bezpośrednio na podłożu. Zastosowałem też twardą piankę , bezpośrednio pod kolumny co by jak najmniej przenosiły na podstawy, na których stoją. Jeżeli coś wykonałem niezgodnie ze "sztuką" , poproszę o sprostowanie. Odpisz, cytując
keray69 Napisano 18 grudnia 2022 Napisano 18 grudnia 2022 Jak jesteś z Łodzi to na Piotrkowskiej 210 masz komis ze sprzętem Audio , jest tam duży wybór wzmacniaczy , wstępnie odsłuchasz sobie na miejscu a i bez problemu wypożyczysz do domu na odsłuch , Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 18 grudnia 2022 Napisano 18 grudnia 2022 42 minuty temu, keray69 napisał: Jak jesteś z Łodzi to na Piotrkowskiej 210 masz komis ze sprzętem Audio O tym komisie u Piotra już koledze pisałem . Ściśle jest na Piotrkowskiej 204 , da się załatwić wypożyczenie. Najpierw jednak chciałbym by @kkordi coś posłuchał i miał jakiś punkt odniesienia. 2 godziny temu, kkordi napisał: Zastosowałem też twardą piankę , bezpośrednio pod kolumny co by jak najmniej przenosiły na podstawy, na których stoją. Wszystko ok. 1 Odpisz, cytując
kkordi Napisano 18 grudnia 2022 Autor Napisano 18 grudnia 2022 2 godziny temu, tomek4446 napisał: O tym komisie u Piotra już koledze pisałem . Ściśle jest na Piotrkowskiej 204 , da się załatwić wypożyczenie. Najpierw jednak chciałbym by @kkordi coś posłuchał i miał jakiś punkt odniesienia. Wszystko ok. tomek4446 , będziemy w kontakcie Odpisz, cytując
Recommended Posts