Slawko69 Napisano 30 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2022 Cześć. Ponieważ planuję wymienić moją Yamahę 803 na wzmacniacz( najprawdopodobniej będzie to Rotel 1572 Mkll). Będę musiał dokupić streamer. Streamer musi spełniać kilka warunków: 1- Jakość dźwięku nie gorsza niż Rotel. 2- Działanie po WiFi 3- Musi mieć Tidala 4- Możliwie prosta i płynnie działająca aplikacja. Po przejrzeniu internetów wstępnie interesują mnie: Yamaha Wxc 50 Bluesound Node Cocktail Audio N15d Magnat MMS730 Octavio Stream. Żadnego z nich nie słyszałem więc to tylko propozycje które poprost wpadły mi w oko. Jeśli ktoś z Was miał, lub porównywał te urządzenia lub ma inną propozycję proszę o kilka słów ( plusy i minusy). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayzee Napisano 30 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2022 (edytowany) Ifi zen stream, idealny transport (beż daca) do tego wzmacniacza. Wiem, posiadam ten wzmacniacz i słuchałem na nim ifi stream. Edytowano 30 grudnia 2022 przez dayzee Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 30 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 grudnia 2022 Rozumiem, że uważasz że dac w Rotelu jest na tyle dobry że nie potrzeba nic lepszego? Często na forum można spotkać opinie iż daci w wzmacniaczach są nienajlepsze i warto używać zewnętrznego daca Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayzee Napisano 30 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2022 (edytowany) Tak, ten texas instruments brzmi bardzo dobrze i moim skromnym zdaniem może konkurować z drogimi dacami. Testowałem kilka zew darów i gram na tym wbudowanym w rotelu. Ale trzeba robić odsłuchy. Edytowano 30 grudnia 2022 przez dayzee Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 31 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2022 Skoro Octavio to i WiiM do rozwazenia, czy to Mini czy wlasnie wchodzacy Pro. Oba z przecietna sekcja analogowa ale rozwijajace skrzydla po podlaczeniu do zewnetrznego DACa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes83 Napisano 4 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2023 Dnia 30.12.2022 o 18:47, dayzee napisał: Ifi zen stream, idealny transport (beż daca) do tego wzmacniacza. Wiem, posiadam ten wzmacniacz i słuchałem na nim ifi stream. Tylko potestuj czy obsługa Ci odpowiada. Osobiście miałem 2x w odstępie dwóch lat i komfort obsługi lichy, nie mówiąc o ciągłym wieszaniu tidal. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayzee Napisano 4 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2023 13 minut temu, prezes83 napisał: Tylko potestuj czy obsługa Ci odpowiada. Osobiście miałem 2x w odstępie dwóch lat i komfort obsługi lichy, nie mówiąc o ciągłym wieszaniu tidal. Dwa lata temu tak, teraz jest dużo lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes83 Napisano 4 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2023 1 minutę temu, dayzee napisał: Dwa lata temu tak, teraz jest dużo lepiej. Miałem ostatnio właśnie z nadzieją na zmianę i jednak tidal zawieszał się co chwila, tak, że nic nie szło zrobić. Poza tym brakuje mu dwóch najważniejszych dla mnie źródeł: deezer i radio 357 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayzee Napisano 4 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2023 Ale jako czysty transport nie ma sobie równych a o to chodzi w brzmieniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 5 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2023 Ifi zen stream, fajny dzwiekowo obsługa mizerna Wiim mini , tani i dobry Primare NP 5 Prisma, ładnie grający streamer Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 5 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 stycznia 2023 A jak wypada Node? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hanna Nowak Napisano 5 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2023 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Ifi zen stream, fajny dzwiekowo obsługa mizerna Wiim mini , tani i dobry Primare NP 5 Prisma, ładnie grający streamer Piotrek A co sądzisz o marce Coctail Audio? Zaproponowano mi w jednym z salonów Cocktail Audio N25 AMP, co prawda autor tematu szuka osobnego streamera, a taki jest też dostępny bez dopisku AMP. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 9 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2023 Dnia 5.01.2023 o 07:47, Slawko69 napisał: A jak wypada Node? Obsługa świetna. Dzwiek ok. Głównie po wyjściu cyfrowym. Warto podobno dokładać liniowe osobne zasilanie. Nie sprawdzałem ale wielu kolegów z forum ma i sobie ceni. Tak czy siak dobry produkt. Dnia 5.01.2023 o 09:40, Hanna Nowak napisał: A co sądzisz o marce Coctail Audio? Zaproponowano mi w jednym z salonów Cocktail Audio N25 AMP, co prawda autor tematu szuka osobnego streamera, a taki jest też dostępny bez dopisku AMP. Niestety z Coctail audio miałem najmniejszy kontakt i szczerze no nie pamiętam. Chyba obsługa była dość łatwa. soft spoko jesli dobrze pamiętam. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts