Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
12 godzin temu, zaba1204 napisał:

Coś z tych wybiorę ale najpierw odwiedzę salon Top Hi-Fi & Video Design może wypożyczą na odsłuch chciałbym ich posłuchać w moim pokoju 

Koniecznie tak zrób.

I zalezy do którego salonu top idziesz ale pamiętam, miej swój rozum. swoje wnioski.

Piotrek

Napisano
32 minuty temu, Michał Gałązka napisał:

tylko nie wiem, czy Topy mają Heco, jak nie, to jedź tam gdzie jest Heco i bierz Yamahę pod pachę by konkretne połączenie sobie sprawdzić :) I tak jesteś w lepszej pozycji, łatwiej zabrać amplifikację niż kolumny :D

Kolego, ale czy doczytałeś, że kolumny mają stać w 16 metrowym pokoju? Salony audio zwykle mają zrobioną akustykę. Nawet jeśli autor tematu trafi na salon z salką, o wymiarach podobnych do jego pomieszczenia, to nie jest pewne że kolumny zagrają tak jakby zagrały u niego. Powtórzę jeszcze raz. Ja do tak niewielkiego pokoju nie ryzykowałbym dużych podłogówek. 

Napisano (edytowany)
28 minut temu, zaba1204 napisał:

Tak

A może spróbuj od heco 300. To spore monitory. Myślę, że jest szansa, że w Twoim pomieszczeniu podołają z basem. A i noszenia będziesz miał mniej 😉.

Edytowano przez seba3002
Napisano
6 godzin temu, seba3002 napisał:

Kolego, ale czy doczytałeś, że kolumny mają stać w 16 metrowym pokoju? Salony audio zwykle mają zrobioną akustykę. Nawet jeśli autor tematu trafi na salon z salką, o wymiarach podobnych do jego pomieszczenia, to nie jest pewne że kolumny zagrają tak jakby zagrały u niego. Powtórzę jeszcze raz. Ja do tak niewielkiego pokoju nie ryzykowałbym dużych podłogówek. 

W sumie racja, pomieszczenie wielkie nie jest, ja mam chyba jakiś kompleks bo lubię duże kolumny😅🤦 .

Najlepiej byłoby zabrać kolumny do domu bo tak akustyka pomjeszczenia tu będzie kluczowa.

Napisano

No to dobrze zrobiłeś.

Masz spokojnie mozliwość zwrotu.

Więc na spokojnie pograj nimi 5 dni i zobaczysz.

Bo wielkość pomieszczenia to jedna sprawa a jego akustyka to drugie.

8 godzin temu, Michał Gałązka napisał:

W sumie racja, pomieszczenie wielkie nie jest, ja mam chyba jakiś kompleks bo lubię duże kolumny😅🤦 .

Ja też.

Piotrek