slim85 Napisano 3 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2023 Szukam źródła przez które mógłbym podpiąć TV ze wzmacniaczem NAD 352, problem polega na tym że ten NAD jest bardzo wrażliwy na źródła, sam wzmak gra liniowo delikatnie wyróżniając środek pasma. Potrzebuję wysterować dźwięk pod wokal ponieważ DAC Topping D30 Pro wycofał mi cały środek. Gra w salonie 20m2, kolumny AE aesprit 309. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 4 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2023 To nie szukasz źródła tylko innego DACa U Ciebie źrodłem jest TV I szczerze? nie ma to znaczenia. TV zmienia sugnał bitrate i nie daje Bitperfect. nie inwestuj tu w DAC. tylko zainwstuj w prawdziwe źrodło. Wiim mini, Taga 10, Malina, itp Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim85 Napisano 4 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia 2023 Zauważyłem że gdy za źródło robiła Yamaha RN 402d to grała dużo lepiej (w moim odczuciu) niż z Toppingiem D30 Pro. YT z TV gdzie szedł optykiem do RN 402d a później do NADa 352 grał dużo lepiej jak za pośrednictwem Toppinga Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2023 Możesz spróbować wymienić Toppinga D30 Pro na Musical Fidelity V90 DAC, który powinien zagrać pełniejszym dźwiękiem i bliższą średnicą względem Toppinga. Jestem podobnego zdania co Piotr i spróbowałbym zastąpić także TV urządzeniem takim jak np. Wiim Mini czy Taga Harmony TWA10B. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts