Przemko1444 Napisano 11 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2023 Cześć Mam pytanko czy jest fizycznie możliwe, żeby dźwięki głosu zatrzymać w dosyć małym pokoiku tak, żeby nie przeszkadzał mojej partnerce(raczej oszczedzam głos) jednocześnie tak by dźwięk telewizora (ciche dźwięki raczej) nie był znacznie odczuwalny dla mnie (moje pracownicze słuchawki wyjątkowo niewygłuszają nic)? W gre nie wchodzą drzwi niestety, tylko jakaś kotara Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Chojnacki Napisano 13 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2023 masz dwie opcje: 1. normalna zasłona która pomoże trochę. Ciężko powiedzieć czy będzie wystarczające, bo nie wiemy co to dla Ciebie znaczy 2. specjalna kotara typu teatralnego, jak się kurtyny robi. W cholerę drogie rozwiązanie i nie wiem czy ktoś Ci sprzeda taką ilość małą, ewentualnie szukaj kotar podbitych PCV bo to podobne rozwiązanie. To będzie najlepsze co możesz zrobić w tym zakresie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko1444 Napisano 13 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2023 Rozumiem. A wyślesz mi jakiś przykład kotar podbitych pcv? Bo nie słyszałem chyba nigdy. A takie kotary akustyczne za 600-700zł chodzą? Co myślisz? Zdaję sobie też sprawę, że żeby zmaksymalizowac efekt to wszystko musi ładnie przylegać do framugi drzwi, ale o to się postaram jakoś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathen Napisano 13 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2023 (edytowany) Sporo poprawi zasłona 100% zaciemniająca https://www.ikea.com/pl/pl/p/majgull-zaslony-zaciemniajace-para-szary-80417815/ Mam u siebie i naprawdę genialnie pochłaniają głos Jedź do IKEA, stań za taką zasłoną i sam zobacz ile tłumi;) Oczywiscie nie jest to idealne rozwiązanie, ale w tej cenie moim zdaniem sprawdzi się Edytowano 13 stycznia 2023 przez Heathen Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko1444 Napisano 14 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 stycznia 2023 Dzięki wielkie chłopaki za rady! @Heathen patrzyłem na tę zasłonę nawet i myślałem czy coś da, dzięki za odpowiedź a czy myślałeś u siebie o drzwiach przesuwnych? Wiadomo droższa sprawa o wiele, ale czy lepsza myślicie czy gorsza wyraźnie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts