seweryn bog Napisano 1 lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 lutego 2023 Witam. Problem podobno jest w płycie Hdmi (zielona plyta z procesorem) Sprzęt czasami się wyłącza i włącza teraz cały czas podczas uruchomienia nie ważne z jakiego złącza przezuca do ustawień audiosey, powtarza się to co chwilę, pytanie czy ma ktoś pomyśl na Sprzęt mogę wysłać film. A może wie ktoś gdzie szukać takiej płyty? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 2 lutego 2023 Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 Jesli się włacza i wyłącza i sam przerzuca ustawienia to nie jest to HDMI. To któryś albo i nie jeden procesor padł. nie wiem czy to będzie serwisowane. Możesz go oddać do Horn. Zrobią wycene. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seweryn bog Napisano 2 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 A gdzie jest ten Horn? A procesor znajduje się na tej płycie podobno, i stwierdził ze plyta hdmi się rozwasrstwia i dlatego są różne usterki. 3 razy podchodził do niego i nic jeszcze nie działa potencjometr od głośności A stwierdził je jest dobry. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 2 lutego 2023 Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 (edytowany) 2 godziny temu, seweryn bog napisał: , i stwierdził ze plyta hdmi ale kto stwierdził? Tak czy inaczej to sprzęt z przed ery 4K, brak wsparcia dla HDCP 2.2. Obstawiam, wadliwy chipset HDMI czyli szukałbym nowego amplitunera bo naprawa według mnie, nie ma sensu. Edytowano 2 lutego 2023 przez lolekdrugi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seweryn bog Napisano 2 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 Z Serwisu gościu co tylko amplitunami się zajmuję, ten sprzęt ma 4K podobno taką plyta ktoś ma za 650 zeta tylko czy to będzie działać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 2 lutego 2023 Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 (edytowany) 56 minut temu, seweryn bog napisał: Z Serwisu gościu co tylko amplitunami się zajmuję, ten sprzęt ma 4K podobno taką plyta ktoś ma za 650 zeta tylko czy to będzie działać? ten sprzęt ma obsługę 4K ale niepełną. Nie ma obsługi HDCP 2.2 która to jest wymagana. Jest za stary po prostu. Sprzęty które mają obsługę 4K musza wspierać HDCP 2.2 jak nie ma tego nigdzie napisanego w instrukcji obsługi to 4K nie wspiera. Ja bym nie reanimował, szkoda na to kasy bo prawdopodobnie tam siedzi chipset z wadliwej serii a nowych po prostu nie ma i to takie pudrowanie trupa. Zbieraj kasę na nowy sprzęt. Nie będzie tanio ale no niestety, wyjścia zbytnio nie masz. Za 1500,- masz obecnie model x2300 w Malborku, do negocjacji z papierami oraz kartonem. Oczywiście to jest OLX zatem trzeba uważać. Edytowano 2 lutego 2023 przez lolekdrugi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seweryn bog Napisano 2 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 Denon już odpada wsadziłem do niego 400 bo rezystory popadały i coś jeszcze chwilę pochodził i zaczął odwalać. Teraz już wogule swiruje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 2 lutego 2023 Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 6 godzin temu, seweryn bog napisał: Denon już odpada wsadziłem do niego 400 bo rezystory popadały i coś jeszcze chwilę pochodził i zaczął odwalać. Teraz już wogule swiruje amplitunery z tamtego okresu niestety mają już swoje lata. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 Horn jest w Warszawie, Ale ja bym go juz nie serwisował. Zrób dobry opis co działa a co nie i ktoś go kupi na cześci. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seweryn bog Napisano 3 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 Znalazłem jakiegoś serwisanta powiedział że się podejmnie go bo jemu też się wydaje że to nie plyta hdmi. Zobaczymy co powie i jaki będzie koszt tego czy się opłaci. A na części to jeden jest na olx już długo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 15 godzin temu, seweryn bog napisał: go bo jemu też się wydaje że to nie plyta hdmi ona ma raczej wadliwy chipset hdmi. Jeżeli tak to nie naprawisz tego trwale. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 6 lutego 2023 Udostępnij Napisano 6 lutego 2023 Ale lolek przeczytaj co się dzieje z amplitunerem. To nie HDMI tu jest do naprawy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 6 lutego 2023 Udostępnij Napisano 6 lutego 2023 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Ale lolek przeczytaj co się dzieje z amplitunerem. To nie HDMI tu jest do naprawy. ok, zasugerowałem się pierwszym wpisem. Mamy jednak taką informację Dnia 2.02.2023 o 09:09, seweryn bog napisał: A procesor znajduje się na tej płycie podobno, i stwierdził ze plyta hdmi się rozwasrstwia i dlatego są różne usterki. 3 razy podchodził do niego i nic jeszcze nie działa potencjometr od głośności A stwierdził je jest dobry. ja bym ten sprzęt na straty spisał i brał coś nowego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 To jest inna sprawa że jego objawy nie wskazują na zbyt optymistyczny final. To prawda. W każdym razie nie spotkałem się aby: Dnia 2.02.2023 o 08:22, Piotr Sonido napisał: Jesli się włacza i wyłącza i sam przerzuca ustawienia to nie jest to HDMI. Jeśli ktoś go sprawdzi zrobi diagnoze za 50 zł to czemu nie. Ale nie liczył bym na zbyt wiele. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seweryn bog Napisano 7 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 Sprzęt jedzie do serwisu zobaczymy co będzie czekam na wyrok 🤑 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seweryn bog Napisano 21 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 marca 2023 Denon podobno naprawiony, czekam jak przyjedzie do mnie. Diagnoza: zalany panel przedni i stąd te objawy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 Ile $$ wyszło? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seweryn bog Napisano 3 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2023 350 zł z wysyłką Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 4 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2023 No to nie ma dramatu jesli jeszcze długo Ci pogra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seweryn bog Napisano 7 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2023 Narazie testuje go wszystko w 100% działa polecam gościa od serwisu widać że zna temat denonów, trochę go wytrzymał ale warto było czekać🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts