Carlos00 Napisano 1 lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 lutego 2023 (edytowany) Witam, chciałbym zapytać czy dobrze podłączyłem ten zestaw stereo. Żyły sobie oznaczyłem czarne do czarnego, czerwone do czerwonego. Speak A L+R. Z góry sory za pytanie ale pomimo instrukcji chciałbym potwierdzenia osób doświadczonych w temacie Edytowano 1 lutego 2023 przez Carlos00 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 2 lutego 2023 Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 Jedna para kolumn czyli A, Lewa (plus do czerwonego, minus do czarnego) i Prawa tak samo. Ze zdjecia wyglada ze jest ok jesli nie pomyliles plusa z minusem bo tego nie widac. Na amplitunerze masz jeszcze ustawienie A, B lub A+B. Ustaw na A. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 2 lutego 2023 Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 @Carlos00 wydaję mi się że lewa kolumna jest źle podłączona albo zdjęcie oszukuję. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Herczek Napisano 2 lutego 2023 Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 Też mi wygląda że lewa jest źle podłączona. Ten kabel zaznaczony na czarno powinien iść do "-". Układ terminali mógł zmylić bo minusy są obok siebie. W sumie nie ma to znaczenia jak przy lewej kolumnie "+" podpiął z czarnym oznaczeniem ale mnie by to wkurzało 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 2 lutego 2023 Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 Tak bo podłączyłeś lewą kolumnę z paskiem do plusa z prawa z paskiem do minusa. To nie ma znaczenia pod warunkiem że w kolumnach jest tak samo. Ten pasek ma ułatwiać rozpoznanie. Piotrek 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carlos00 Napisano 4 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 lutego 2023 Dnia 2.02.2023 o 06:53, Józef Herczek napisał: Też mi wygląda że lewa jest źle podłączona. Ten kabel zaznaczony na czarno powinien iść do "-". Układ terminali mógł zmylić bo minusy są obok siebie. W sumie nie ma to znaczenia jak przy lewej kolumnie "+" podpiął z czarnym oznaczeniem ale mnie by to wkurzało kabel a dokładnie jedna z żył zaznaczona na czarno została oznaczona przeze mnie. do głośnika podpiąłem tak jak jest oznaczona żyła - R czarny ślad na żyle jest przy głośniku do czarnego, L czarny ślad jest na czerwonym(nie wiem czemu tak dałem ) ale przy głośniku też wpiąłem do czerwonego. Czy załóżmy, że bym podpiął źle żyły to są od razu jakieś skutki tego? Dźwięk mam czysty jak na moje ucho. I od razu zapytam o głośność - jak mam na ampli do 50 głośności to nie ma szału (tzn jest głośno ale nie że zagłusza rozmowę powiedzmy) ale już od 50 do 60 czuć mega głośność - tak powinno być? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 4 lutego 2023 Udostępnij Napisano 4 lutego 2023 Z głośnością tak jest, przynajmniej w tych budżetowych amplitunerach. Miałem kiedyś rs202d I dopiero od 60 zaczynało się robić glosno. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 6 lutego 2023 Udostępnij Napisano 6 lutego 2023 Tak, wzrost nie jest liniowy. Co do źle podłączonych przewodów to nic byś wtedy nie uszkodził. ale nie grało by to jak powinno. Usłyszał byś że coś jest nie tak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts