Kabi2522 Napisano 8 lutego 2023 Udostępnij Napisano 8 lutego 2023 Siemanko. Tak jak w temacie. Nie mogę się zdecydować i nie wiem czy te kolumny polubią się z Onkyo. Podpowiecie coś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 11 lutego 2023 Udostępnij Napisano 11 lutego 2023 Hey A Onkyo juz zakupione? Ja tam tylko 6 oHm widzialem w specyfikacji wiec nie wiem czy tylko takie przyjmuje czy tez np. 4 Ohm owe tkie jak ten Pearl. Jesli schodzi do 4ch oHmow to problemu raczej nie powinno byc . Ta Indiana Line nie ma to byc 561 bo 521 nie znalazlem. Jesli 561 to tez raczej nie powinno byc problemu bo ma czulosc 92 dB a to jest duuzo i nie trzeba wtedy bardzo mocnego wzmacniacza . Zreszta Pearl tez jest dosc czule bo az 89 dB. Jedyne co moze nie zadzialac to to ze moze ci sie ich polaczenie z Onkyo nie spodobac. Lub np. pokoj jest za maly lub za duzy. itp Najlepiej ZAWSZE zrobic test w domu co jest raczej zawsze trudne lub wrecz niemozliwe ale coz zycie. Samym numerkom ze specyfikacji nie mozna ufac. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 11 lutego 2023 Udostępnij Napisano 11 lutego 2023 53 minuty temu, Artur Brol napisał: Ta Indiana Line nie ma to byc 561 bo 521 nie znalazlem. Jesli 561 to tez raczej nie powinno byc problemu bo ma czulosc 92 dB a to jest duuzo i nie trzeba wtedy bardzo mocnego wzmacniacza . Zreszta Pearl tez jest dosc czule bo az 89 dB. A czy ta skuteczność nie jest czasami ze specyfikacji? 53 minuty temu, Artur Brol napisał: Samym numerkom ze specyfikacji nie mozna ufac. Nie zachodzą tu jakieś sprzeczności? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 11 lutego 2023 Udostępnij Napisano 11 lutego 2023 46 minut temu, lysy napisał: A czy ta skuteczność nie jest czasami ze specyfikacji? Nie zachodzą tu jakieś sprzeczności? Ogolnie chodzi o to ze ze trzeba samemu przetestowac najlepiej w domu. Czulosc i ilosc Ohmow jak najbardziej sie przydaje ale np jak nisko schodza hm to juz inna sprawa nie.Te np 40 hz bedzie inaczej brzmialo w malym a inaczej w duzym pomieszczeniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 13 lutego 2023 Udostępnij Napisano 13 lutego 2023 Jesli mowisz o 561 to oba te modele są podobne klasowo. Tesi jest nieco cieplejsze. Pearl 25 bardziej liniowe. No i Polskie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 Jedne i drugie kolumny to dobry wybór w przypadku Onkyo 8220. Obie kolumny są łatwe do napędzenia i wzmacniacz nie będzie miał problemu z nimi. Jeśli oczekujesz większej przestrzeni i dynamiki to polecam Pylony Pearl 25. Indiana Line Tesi 561 będą muzykalniejsze i spokojniejsze na górze. Zgubisz tutaj nieco detali ale nie powinno to stanowić większego problemu. Zapraszam do obejrzenia naszego filmiku odnośnie Pylona Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kabi2522 Napisano 14 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 Dzięki za wszystkie odpowiedzi 😉 Zdecydowałem się na Pylony i jestem zadowolony, zwłaszcza że to moje pierwsze stereo. W przyszłości będę chciał rozbudować zestaw o gramofon i też będę pewnie potrzebował waszej pomocy! Jeszcze raz dzięki. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 3 minuty temu, Kabi2522 napisał: Dzięki za wszystkie odpowiedzi 😉 Zdecydowałem się na Pylony i jestem zadowolony, zwłaszcza że to moje pierwsze stereo. W przyszłości będę chciał rozbudować zestaw o gramofon i też będę pewnie potrzebował waszej pomocy! Jeszcze raz dzięki. A ktore ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kabi2522 Napisano 14 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 1 minutę temu, Artur Brol napisał: A ktore ? Pearl 25 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 11 minut temu, Kabi2522 napisał: Pearl 25 Wygladaja tez ciekawie a i jesli dobrze widze 18 cm woofery? Wielu mile spedzonych na sluchaniu godzin życzę. Nie ma to jak sie odchamic i zapomniec na chwilę o tym chorym świecie.😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 lutego 2023 Udostępnij Napisano 15 lutego 2023 11 godzin temu, Artur Brol napisał: Wygladaja tez ciekawie a i jesli dobrze widze 18 cm woofery? Nie. One są 6,5" = 16,5 cm. Klasyczne woofery. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts