Skocz do zawartości

Pylon pearl 25 czy indiana line tesi 521 do Onkyo TX-8220

Recommended Posts

Napisano

Hey

A Onkyo juz zakupione?

Ja tam tylko 6 oHm widzialem w specyfikacji wiec nie wiem czy tylko takie przyjmuje czy tez np. 4 Ohm owe tkie jak ten Pearl. Jesli schodzi do 4ch oHmow to 

problemu raczej nie powinno byc .

Ta Indiana Line nie ma to byc 561 bo 521 nie znalazlem. Jesli 561 to tez raczej nie powinno byc problemu bo ma czulosc 92 dB a to jest duuzo i nie trzeba wtedy bardzo mocnego wzmacniacza . Zreszta Pearl tez jest dosc czule bo az 89 dB.

Jedyne co moze nie zadzialac to to ze moze ci sie ich polaczenie z Onkyo nie spodobac. Lub np. pokoj jest za maly lub za duzy. itp

Najlepiej ZAWSZE zrobic test w domu co jest raczej zawsze trudne lub wrecz niemozliwe ale coz zycie. Samym numerkom ze specyfikacji nie mozna ufac.

Pozdrawiam

Napisano
53 minuty temu, Artur Brol napisał:

Ta Indiana Line nie ma to byc 561 bo 521 nie znalazlem. Jesli 561 to tez raczej nie powinno byc problemu bo ma czulosc 92 dB a to jest duuzo i nie trzeba wtedy bardzo mocnego wzmacniacza . Zreszta Pearl tez jest dosc czule bo az 89 dB.

A czy ta skuteczność nie jest czasami ze specyfikacji?

53 minuty temu, Artur Brol napisał:

Samym numerkom ze specyfikacji nie mozna ufac.

Nie zachodzą tu jakieś sprzeczności?

Napisano
46 minut temu, lysy napisał:

A czy ta skuteczność nie jest czasami ze specyfikacji?

Nie zachodzą tu jakieś sprzeczności?

Ogolnie chodzi o to ze ze trzeba samemu przetestowac najlepiej w domu.

Czulosc i ilosc Ohmow jak najbardziej sie przydaje ale np jak nisko schodza hm to juz inna sprawa nie.Te np 40 hz bedzie inaczej brzmialo w malym a inaczej w duzym pomieszczeniu.

Napisano

Jedne i drugie kolumny to dobry wybór w przypadku Onkyo 8220. Obie kolumny są łatwe do napędzenia i wzmacniacz nie będzie miał problemu z nimi. 

Jeśli oczekujesz większej przestrzeni i dynamiki to polecam Pylony Pearl 25. Indiana Line Tesi 561 będą muzykalniejsze i spokojniejsze na górze. Zgubisz tutaj nieco detali ale nie powinno to stanowić większego problemu. 
Zapraszam do obejrzenia naszego filmiku odnośnie Pylona ;)

Napisano

Dzięki za wszystkie odpowiedzi 😉 Zdecydowałem się na Pylony i jestem zadowolony, zwłaszcza że to moje pierwsze stereo. W przyszłości będę chciał rozbudować zestaw o gramofon i też będę pewnie potrzebował waszej pomocy!  Jeszcze raz dzięki. 

Napisano
3 minuty temu, Kabi2522 napisał:

Dzięki za wszystkie odpowiedzi 😉 Zdecydowałem się na Pylony i jestem zadowolony, zwłaszcza że to moje pierwsze stereo. W przyszłości będę chciał rozbudować zestaw o gramofon i też będę pewnie potrzebował waszej pomocy!  Jeszcze raz dzięki. 

A ktore ?

Napisano
11 minut temu, Kabi2522 napisał:

Pearl 25

Wygladaja tez ciekawie a i jesli dobrze widze 18 cm woofery?

Wielu mile spedzonych na sluchaniu godzin życzę.

Nie ma to jak sie odchamic i zapomniec na chwilę o tym chorym świecie.😊