DawidMac Napisano 10 lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 lutego 2023 (edytowany) Hej, kupiłem zestaw kolumn 5.1 od diabełka. Teufel Ultima 40, Ultima 20 + Subwoofer T10. Szukam używanego Amplitunera ( chciałbym się zmieścić do 1500 zł. ) Źródło sygnału to Telewizor NEO QLED. Odtwarzane będzie: Muzyka z youtube, Filmy 4K z Netflix'a 4K no i zwykła telewizja z dekodera Canal + 4K. Na portalu z ogłoszeniami znalazłem takie pozycje, które przykuły moją uwagę: Yamaha RX-V673 Yamaha RX-V771 Yamaha RX-V861 ONKYO TX-NR807 Pioneer VSX-922K Pioneer VSX-1025K Który z tych będzie dobrym wyborem, może coś od siebie? Edytowano 10 lutego 2023 przez DawidMac Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 13 lutego 2023 Udostępnij Napisano 13 lutego 2023 No to taki który wspiera 4K jeśli na tym Ci zalezy. Ktorys z nch możesz odebrac osobiscie? Sprawdzic? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidMac Napisano 13 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 lutego 2023 7 godzin temu, Piotr Sonido napisał: No to taki który wspiera 4K jeśli na tym Ci zalezy. Ktorys z nch możesz odebrac osobiscie? Sprawdzic? Yamaha RX-V861 - ten mam za 1100 zł. w moim mieście. Ma coś do rzeczy 4K? Jak po optycznym pójdzie do amplitunera, który nie ma ,, 4K ''. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano 13 lutego 2023 Udostępnij Napisano 13 lutego 2023 1 godzinę temu, DawidMac napisał: Ma coś do rzeczy 4K? Jak po optycznym pójdzie do amplitunera, który nie ma ,, 4K ''. W takim przypadku nie ma znaczenia czy amplituner wspiera 4K. Rozumiem, że dźwięk po optyku będziesz przesyłał z TV do ampli, a dekoder C+ podłączony do TV po HDMI. Jednak jest to dość "archaiczny" sprzęt, wydaje mi się że w budżecie ok 1500 zł można znaleźć coś nowszego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 Jeśli chcesz optycznym przesłać z powrotem to nie ma znaczenia. ie wygląda też żebyś miał źrodło dzwieku HD. wiec powinno wystarczyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts