Mar_Wal Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 Czołem Koledzy. Mój Denonek od jakiegoś czasu miał problem ze startem / odczytaniem płyty. Ostatnio odmówił posłuszeństwa w ogóle, ale dzieje się rzecz ciekawa, mianowicie gdy zaraz po zamknięciu wprawie go w drgania (lekkie potrząsnięcie całym klockiem, ew. szufladą, delikatne postukanie w obudowę) to zaczyna czytać płytę startuje i śmiga jak zły wtedy Nie przeskakuje, nie tnie się wszystko ok. Dodatkowo od niedawna również po wyjęciu płyty i zamknięciu szuflady pustej, automatycznie ją wysuwa, muszę zrobić close i od razu z palucha zasilanie wyłączyć żeby nie wypluło tacki znów. Jakieś pomysły co do przyczyny takowego stanu rzeczy, zetknął się może ktoś z podobnym problemem, sposób na usunięcie domowymi metodami czy zasuwać do serwisu? Dodam, że laser przeczyszczony spirytusem, przedmuchany sprężonym powietrzem... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 15 lutego 2023 Udostępnij Napisano 15 lutego 2023 Domowymi sposobami raczej nic tu nie zdziałasz niestety. Możliwe, że pada już laser (spirytus raczej mu nie pomógł, a mógł zaszkodzić). Laser do tego Denona jest dostępny (Sanyo SF-P101N), więc nie powinno być problemu z naprawą (o ile faktycznie to uszkodzony laser jest przyczyną) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar_Wal Napisano 15 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2023 tak też myślałem dzięki za info o rodzaju lasera. Kupuję laserek, szukam majstra i jazda z tematem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts