Krzysztof Strzoda Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 Witam, Mam urządzenie które ma wyjście optyczne (audiocast od googla) a we wzmacniaczu zostało mi tylko wolne wejście coax, (rca też by sie znalazło) - jak to podłączyć? czy potrzebuję jakieś dodatkowe urządzenie (jeżeli tak to najlepiej pasywne) jeżeli nie to jak to zrobić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 Ano potrzebujesz, jesli chcesz miec dane cyfrowe na wejsciu wzmacniacza - konwerter spdif z toslink na coax. Niestety wiele z dostepnych tanich konwerterow jest podlej jakosci. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 Witaj, Marmitek, którym się zajmujemy. Ma za chwilę wypuścić kilka nowych produktów. Przepuszczam, że znajdziemy tam urządzenie które Cię interesuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 2 godziny temu, Krzysztof Strzoda napisał: (rca też by sie znalazło) Jeżeli masz na myśli Google Chromecast Audio to możesz je podłączyć standardowym kablem jack - rca Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacieQ Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 Polecam ten konwerter 👍 ...używałem go konwersji optical na coax i to maleństwo robiło kapitalną robotę - kosztuje kilka złotych ale było warto LINDY SPDIF Cyfrowy konwerter audio Toslink https://www.amazon.pl/dp/B002WSAB8E?ref_=cm_sw_r_apan_dp_MZG187CX7GG776HJEVBZ 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Strzoda Napisano 14 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 Dziękuję bardzo za podpowiedzi i faktycznie dla mnie najprościej będzie użyć kabla mini jack do rca - dzięki wielkie za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts