Skocz do zawartości

Jaki amplituner 2,1 stereo do komputera do 3 tyś zł

Recommended Posts

Witam obecnie mam podłączony do PC amplituner 5.1 SONY STR-DH540 przez optyczne z dac Sound BlasterX G5, głośniki to Q Acoustic 3010i, gra to całkiem nieźle ale w wzmacniaczu coś trochę tranzystor mi buczy, próbowałem zastąpić go DENON CEOL RCD-N7 ale dźwięk jest taki przytłumiony bez wysokich tonów, w filmach słabo nawet wokale słychać nie pomaga ustawienia kolektora w karcie dźwiękowej, a to dziwne bo na radiu internetowym gra bardzo dobrze.

Jeszcze dodam że słucham muzyki z YT głównie deep trance house, dance, ale uwielbiam i muzykę filmowa np. hans zimmer, do tego filmy Netflix itp. preferuje dobre wysokie tony 

Teraz mam dylemat bo jak jest okazja to bym chętnie pozbył się takiego wielkiego pudła pod biurkiem na coś mniejszego, ale że by to grało lepiej od soniaka i chciał bym by miał radio internetowe mile widziane wyjście na subwofer, bardzo mi się podoba Marantz M-CR611 / CR612 ale po CEOL N7 mam strach że to będzie podobna jakość dźwięku.

A jest trochę takich małych wynalazków jak NAD AMP1, Yamaha WXA-50, ONKYO R-N855, Argon Audio SA1, DENON PMA 50 czy nie ma co zwracać sobie głowy i jednak standardowy wzmacniacz jak np. Yamaha MusicCast R-N303D / R-N602 będzie znacznie lepszy tak do 3tyś zł albo może coś używanego do 1,5- 2 tyś z udanych starszych modeli. 

• 3 weeks later...
Dnia 13.03.2023 o 16:18, Q21 napisał:

Cześć, pytając o 2.1 rozumiem, że masz subwoofer? Jaki to dokładnie model? 

Osobne wyście pod subwoofer to nie priorytet bo można sygnał z głośnikowych pociągnąć, a moje maleństwo to taka zabawka Q Acoustic 1000S raczej używam go tylko do filmów. 

ps. zestaw jest na okablowaniu Melodika Purple