mateolo2 Napisano 24 lutego 2023 Udostępnij Napisano 24 lutego 2023 Hej, Poleciłem ostatnio kumplowi, który nie ma jakiegoś wypasionego systemu zakup audio pro link 1. Dotychczas korzystał z AirPort express podłączonego do daca musial fidelity i grało to fajnie, ale przerzucił się na tidal i chciał mieć coś lepszego niż AirPlay, prawdziwy streamer (a budzet max do 500 zł). No i mamy problem. Podlaczylismy pro linka po optyku do daca v90 i to co się stało nas zatkało - spadek jakości dźwięku względem AirPort express był taaak potężny, ze nie byliśmy w stanie w to uwierzyc. Nie była to kwestia małej różnicy tylko tak jakby zmienić jakość 1080p na YouTube do 360p. Zrobiliśmy wiec test i podłączyliśmy pro linka po jego dacu przez mini Jacka do wzmaka i było dużo lepiej. Dac na pewno jest sprawny bo wcześniej do niego był podłączony AirPort express i odtwarzacz cd po coaxialu. O co może chodzić? Mój inny kumpel tez ma pro linka 1 i tam jest wszystko Ok… Czy to może być kwestia tego, ze w tym prolinku jest coś zepsutego przy przesyle sygnału cyfrowego? Gniazdo optyczne albo działa albo nie. W aplikacji nie ma żadnych ustawień dźwięku po optyku, Spotify Connect brzmi fatalnie, tidal brzmi fatalnie. Nie mamy pojęcia o co chodzi. Jakby był tu jakiś posiadacz omawianego sprzętu to będziemy wdzięczni za podpowiedz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 24 lutego 2023 Udostępnij Napisano 24 lutego 2023 Nazad do sklepu 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 lutego 2023 Udostępnij Napisano 24 lutego 2023 Zwróć go. nie zastanawiaj się. Jeśli optyk gra a to nie kwestia ustawiań to nie dojdziesz Zapewne w sofcie jest coś zepsute. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 24 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 lutego 2023 7 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Zwróć go. nie zastanawiaj się. Jeśli optyk gra a to nie kwestia ustawiań to nie dojdziesz Zapewne w sofcie jest coś zepsute. Chyba tak… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin90 Napisano 24 lutego 2023 Udostępnij Napisano 24 lutego 2023 Miałem Link1 ze 3 lata temu. Niestety miałem ten sam problem. Dźwięk po optyku był jak z pod wody i nic nie dało się z tym zrobić... odsprzedałem go znajomemu, który używał go z wbudowanym DACem i był zadowolony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 24 lutego 2023 Udostępnij Napisano 24 lutego 2023 To są krążki do hokeja ,hmm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 lutego 2023 Nie nadają się do hokeja. Raz uderzysz i po krążku. Jak tam oddany? Wymieniony? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts