PawelD25 Napisano 28 lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 lutego 2023 Witam jestem tu nowy . Panowie i Panie jakie kolumny podłogowe do Rocka ( Bon Jovi, Pink Floyd, AC/DC itp) odtwarzane z winyli lub YouTube. Pomieszczenie salon około 30m² . Amplituner onkyo Tx 8030 mam też przedwzmacniacz połączony z końcówką mocy PA 940 . Budżet max 3000zł za parę chociaż im tańsze tym lepiej. Co byście polecili ? Dziękuję i pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 1 marca 2023 Udostępnij Napisano 1 marca 2023 Klipsch RF82, Monitor Audio RX8, Heco Celan GT jeśli znajdziesz albo starsze Metas XT 701 Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 1 marca 2023 Udostępnij Napisano 1 marca 2023 Cześć, wyżej otrzymałeś propozycje kolumn używanych. Jeśli byłbyś zainteresowany bardziej nowymi produktami, to zdecydowanie warto spojrzeć w stronę Heco Aurora 700. Są wystarczająco duże na Twoje pomieszczenie, a do tego są przyjemne w rocku. Wiele osób doceniło też Pylon Audio Pearl 27 przy takiej muzyce. Warto odsłuchać obie opcje, w razie czego zapraszamy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 14 marca 2023 Udostępnij Napisano 14 marca 2023 Witam Pylon Audio Diamond 25 lub 28 Monitor audio jest jak dla mnie troche za ciemny dzwiek - porownywalem Gold 100 5g z Diamond 25 i je odeslalem. Gold 200 5g graja podobnie. Dynaudio Evoke 30 tez sprawdzalem ale te znow jakby zbyt w twarz czy raczej uszy sie cisna . Chyba ze ktos lubi taki dzwiek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 marca 2023 Udostępnij Napisano 15 marca 2023 Goldy ok sa ciemniejsze ale za ciemne? Diamond jest jasniejszy? Evoke 30 na twarz gra? Gdzie Ty to wszystko testowałeś i na jakiej elektronice? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 15 marca 2023 Udostępnij Napisano 15 marca 2023 10 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Goldy ok sa ciemniejsze ale za ciemne? Diamond jest jasniejszy? Evoke 30 na twarz gra? Gdzie Ty to wszystko testowałeś i na jakiej elektronice? Tak gold jest jak dla mnie za ciemny. Syn zreszta tez to zdanie podziela. 100ka 200ka byly testowane na NAD masters w jednym z salonów. 100ka rowniez w domu wraz z Gato Audio 250s. Diamond jest jasniejszy albo bardziej otwarty. Ten dzwiek mi bardzoej odpowiada. Mozna powiedziec ze taką samą roznice uslyszalem pomiedzy 100ka i Olympika Nova 1. Co do Dynaudio w jezyku angielskim to bylo in your face - jak by to opisac - no zbyt natarczywy ? 10 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Goldy ok sa ciemniejsze ale za ciemne? Diamond jest jasniejszy? Evoke 30 na twarz gra? Gdzie Ty to wszystko testowałeś i na jakiej elektronice? Tak gold jest jak dla mnie za ciemny. Syn zreszta tez to zdanie podziela. 100ka 200ka byly testowane na NAD masters w jednym z salonów. 100ka rowniez w domu wraz z Gato Audio 250s. Diamond jest jasniejszy albo bardziej otwarty. Ten dzwiek mi bardzoej odpowiada. Mozna powiedziec ze taką samą roznice uslyszalem pomiedzy 100ka i Olympika Nova 1. Co do Dynaudio w jezyku angielskim to bylo in your face - jak by to opisac - no zbyt natarczywy ? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 marca 2023 Udostępnij Napisano 16 marca 2023 No dobra. Ja je odbieram nieco inaczej. Ale ok. W takim razie Diamond. Ale teraz pytanie czy Ty się pytasz czy chcesz doradzić autorowi wątku? Bo jednak wtedy budzet kompletnie nie ten. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 16 marca 2023 Udostępnij Napisano 16 marca 2023 Doradzam . Czesc na temat budzetu chyba przeoczylem. Ale moze z drugiej reki sie da w takim razie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts