Franek_ Napisano 1 marca 2023 Udostępnij Napisano 1 marca 2023 Dzień dobry, szukam przenośnego DACa do zasilenia słuchawek K701. Źródłem telefon ze Spotify premium. Czym je napędzić, żeby nie utraciły swojego charakteru? Zależy mi na przestrzennym, trochę wręcz analitycznym brzmieniu. Słucham różnej muzyki, natomiast nie wsłuchuję się w każdą. Rozrywkowe utwory, jakaś elektronika czy funk mogą sobie brzmieć jakkolwiek. Natomiast możliwie klarownego i przestrzennego brzmienia poszukuję słuchając jazzu i pod ten gatunek chciałbym zbudować brzmienie tych słuchawek. Telefon na androidzie (jeśli ma to znaczenie). Ktoś pomoże? Od czego zacząć poszukiwania i w którą stronę patrzeć? Z góry dziękuję i pozdrawiam:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 1 marca 2023 Udostępnij Napisano 1 marca 2023 Mógłbyś tą cene jakąś podać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franek_ Napisano 1 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2023 Trochę nie wiem, jaki jest w ogóle punkt wyjścia. Te wszystkie urządzenia, Toppingi, Chinlingi, Ssangyongi - wszystkie chińskie, wszystkie takie same, ciężko coś wybrać i ocenić i przyjąć za jakiś wskaźnik przyzwoitości tego sprzętu. No ale powiedzmy, że orientacyjny budżet to kwota podobna do ceny słuchawek, czyli poniżej tysiaka.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 1 marca 2023 Udostępnij Napisano 1 marca 2023 Przeglądałeś trochę jakieś recenzje np.yt może coś do odsłuchu wybierzesz na 14 dni i tak aż coś Tobie siądzie,najlepsza droga samemu słuchać,,ja dopiero oddałem ifi zen air dac bo mnie wkurzał padalec,heh (beyerdynamic dt 770 pro@32ohm)😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franek_ Napisano 1 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2023 Trochę czytałem, ale mam mętlik. Tych urządzeń jest zylion. Z opisów wyczytałem, że Fiio KA3 może pasować, bo brzmi ponoć dość neutralnie i wyraziście, i delikatnie podbija dół... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 1 marca 2023 Udostępnij Napisano 1 marca 2023 Zaraz przyjdą panowie to coś podpowiedzą,zależy jak bardzo ma być przenośny?Słuchawy masz już dość analityczne i żeby nie przegiąć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franek_ Napisano 1 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2023 Do słuchania w domu mam kolumny. Słuchawek chce używać wyłącznie poza domem, więc urządzenie powinno być równie przenośne co telefon (najmniej przenośne z tego wszystkiego wychodzi, że są same słuchawki ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franek_ Napisano 1 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2023 To podłączyłem do Fiio KA3. Tu potrzeba więęęęceeeeej prądu... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franek_ Napisano 1 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2023 (albo chociaż przejścia z 3,5 na 4,4) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 marca 2023 Udostępnij Napisano 13 marca 2023 Cześć, na pewno warto spojrzeć na Aune BU2 oraz na Toppinga G5. Q701 nie są proste w napędzeniu, to jedne z tych sluchawek, gdzie źródło powinno być droższe niż same słuchawki. Taniej można rozważać iFi Hip-Daca 2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts